2012. június 24., vasárnap

Orbán Viktor és a foci

Orbán Viktor nagy foci rajongó.Az utóbbi két évben soha nem látott pénz került a magyar sport asztalára.Reméljük,hogy lesz eredménye később.Orbán Viktor egész életét a foci határozza meg.A Femina újságban láthatnak képet és olvashatnak magyarázatot Orbán Viktor és a Foci cikkben ' 


Orbán Viktor miniszterelnök szenvedélyes focirajongó, és ebből nem is csinál titkot. Kedvenc magyar csapata a székesfehérvári Videoton FC.

Az utánpótlásképzés megfelelő hátterének biztosítása érdekében nyitották meg a Puskás Ferenc Futballakadémiát, a központot működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványban Orbán is tevékeny szerepet vállal.

2004-ben az ő 150 ezer forintos adományából alapították az akadémiát, és egy hatezer négyzetméteres területet is felajánlott. Az akadémia tavaly milliárdos állami támogatást kapott.

Gyerekkorában kisebb csapatokban játszott, 1999-ben lett a FC Felcsút igazolt játékosa, ahol ma is csapattag. Csatár poszton szerepel, mezszáma 2-es.

Orbán Viktor húszévesen a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben egy focistát alakított, szövege nem volt. 2007 őszén Molnár Csaba vállalkozót váltva ő lett az amatőr labdarúgókat és több más szakágat magába foglaló Felcsút SE elnöke.

Programjában elsődlegesnek nevezte az utánpótlás-nevelés fellendítését. Ezenkívül megígérte, hogy a fiatal tehetségek mellett törődni fognak az öregfiúkkal, a lánycsapattal és a női kézilabdacsapattal is.

Orbán Viktor tavaly májusban Angela Merkellel tárgyalt, előtte a Hertha BSC-hez is ellátogatott. A miniszterelnököt Michael Preetz ügyvezető mellett Dárdai Pál fogadta a stadionban.
 
Orbán egy Hertha-dresszt kapott ajándékba, amiért egy Puskás-mezt adott. A pepsifoci.hu információi szerint Dárdai ezt követően körbevezette a miniszterelnököt a stadionban és az edzőközpontban, a 70 ezres aréna gyepén egy kis labdázásra is sort kerítettek a felek.

Orbán Viktor a Parlamentben Kovács Péter Petikét, aki az első magyar freestylefoci-világbajnok. Kovács Péter trükköket mutatott a miniszterelnöknek, amiket Orbán megpróbált elsajátítani.

A miniszterelnök ledobta cipőjét, és úgy dekázgatott. Ilyesmit ritkán látni a Parlament udvarán.
Forrás : femina.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése