2012. július 5., csütörtök

Ponta önéletrajzát is meghamisította.Mikor követi Schmitt Pál példáját?

Sok magyarnak fájdalmas esemény volt Schmitt Pál lemondása.Schmitt Pál elegánsan és diplomatához illő módon mondott le.Akkor azt írtam az egyik bejegyzésemben,hogy nem Schmitt Pál lesz az utolsó aki plagizálás miatt mondott le.A legújabb botrány Romániában van a miniszterelnök plagizálása miatt.A szakbizottság szerint legalább 85 oldal másolt le a doktori dolgozatában.Mivel Victor Ponta kezében van a hatalom,ezért nem akar lemondani.A legújabb esemény az,hogy hazudott és hamisított Victor Ponta az életrajzában amikor azt írta,hogy a Catania Egyetemen is végzett mesteri fokozatot.feltevődik a kérdés,hogy mikor mond le? Szerinte sosem,mert nem plagizált.Az El Pais spanyol lapnak azt nyilatkozta,hogy ha a bizottság megállapítja, hogy a doktori dolgozata plagizált,akkor lemond.Később letagadta,de az újság nyilvánoságra hozta a felvett hanganyagot,mely elég terhelő Ponta számára.Mikor követi Schmitt Pál példáját? Ha rajta állna,sohasem mondana le.Romániát kötelezi a nemzetközi jog.Fog engedelmeskedni Victor Ponta? Erről ír a manna.ro :
Victor Ponta soha nem végzett mesterit az egyetemünkön – nyilatkozta az Adevărul megkeresésére a Catania Egyetem elnöke, Antonio Recca.

Románia miniszterelnökének önéletrajzában azt írja, hogy az olaszországi egyetemen mesterizett, de soha nem volt „egyetemista” Cataniában. Ponta szerint nemzetközi büntetőjogot tanult 2000 márciusa és júniusa között a Catania Egyetemen.

A szóban forgó mesteri tanulmány akkor tűnt el a miniszterelnök önéletrajzából, amikor kirobbant a plágium-botrány. Egy nappal azután, hogy a Nature magazin vádjai napvilágot láttak, Ponta visszamenőleg is kitörölte önéletrajzaiból a cataniai mesterit.

A kormányfőt jelenleg súlyosabb dolgokkal vádolják: több oldal is másolt a doktori dolgozatában.

manna.ro/adevarul.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése