2012. július 23., hétfő

Eltemették Bándy Katát ' Nyugodjék békében'

Eltemették Bándy Katát Szekszárdon.Végső búcsún részt vett a család és mindazok akik szerették és tisztelték Katát.A család fájdalmában osztozott a szép számú gyászmenet.A média tiszteletbe tartotta a család kérését és tapintatosan kezelték a temetést.A kormány nevében Balog Zoltán miniszter vett végső búcsút Katától.Megszólalt Orbán Viktor miniszterelnök . Kijelentette, hogy az egész ország Bándy Kata szüleinek az oldalán áll és bejelentette a kormány célját a büntető törvény megszigorítását illetően. Nagyon sok rendőr biztosította a temetést ,tartva egyes csoportok rendbontásától,mely nem történt meg.A feltámadás reményében csak azt mondhatom : Nyugodjék békében Kata '


Eltemették hétfőn Szekszárdon Bándy Katát; a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Pécsen meggyilkolt pszichológusát több százan kísérték utolsó útjára az alsóvárosi temetőben.
A 25 éves áldozatot a gyászszertartáson a kormány nevében Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter búcsúztatta. Azt mondta, el kívánják rettenti azokat, akik nem hajlandók és nem képesek tetteik súlyát mérlegelni, indulataikat megfékezni.
"Méltó és elrettentő büntetést várunk" - jelentette ki.
Balog Zoltán szólt arról, hogy ami Bándy Katával történt, bárhol és bármikor megtörténhet. "Ebbe mi nem törődhetünk bele" - fogalmazott a miniszter.
A rendőrség és a Belügyminisztérium nevében Heresznyei Zsuzsanna alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálatának vezetője búcsúzott a fiatal pszichológustól, szelíd humanistának nevezte, akit az isten is segíteni teremtett.
A római katolikus szertartáson a szekszárdi születésű áldozat halálát Sebestyén Molnár Árpád lelkész értelmetlennek és igazságtalannak nevezte.
A ravatalnál a család és a hozzátartozók mellett egy-egy szál virággal munkatársak, barátok, ismerősök rótták le kegyeletüket.
A fiatal nőt július 8-án hajnalban ölték meg Pécsett, holttestét július 11-én találták meg. A gyilkossággal a 26 éves P. Lászlót gyanúsítja a rendőrség.
Bándy Katát Pintér Sándor belügyminiszter a közszolgálat halottjának nyilvánította.
Forrás : hirado.hu


DPECS20120723007
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc 


Eltemették hétfőn Szekszárdon Bándy Katát; a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Pécsen meggyilkolt pszichológusát több százan kísérték utolsó útjára az alsóvárosi temetőben. Az újságírókat korábban arra kérték, hogy a temetést tapintatosan kezeljék.
A 25 éves áldozatot a gyászszertartáson a kormány nevében Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter búcsúztatta. Azt mondta, el kívánják rettenti azokat, akik nem hajlandók és nem képesek tetteik súlyát mérlegelni, indulataikat megfékezni. „Méltó és elrettentő büntetést várunk” – jelentette ki.
Rengeteg rendőrautó gyűlt össze Szekszárdon Bándy Kata temetésén, több főrendőr is megjelent a búcsúztatáson. A Hír TV információi szerint az egyenruhások nem csak kegyeletüket jöttek leróni. Ezt támasztja alá, hogy az autópálya mentén is több rendőrt láttak a televízió munkatársai. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megjelenésétől tartottak.
Kegyelet
A sajtó képviselőinek nagy része a család kérésének eleget téve, kegyeleti okokból nem készített felvételeket, a helyszínen több transzparens is felhívta erre az újságírók figyelmét. A lány édesapja a Magyar Nemzet hasábjain keresztül korábban arra kérte a sajtót, hogy lánya hétfői temetését tapintatosan kezelje. A család emellett megerősítette, hogy semmilyen módon nem járulnak hozzá, hogy a lányuk nevét uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül használják fel. Szombat este többtucatnyian rótták le kegyeletüket a meggyilkolt pszichológusnő előtt a Belvárosban.
Forrás: mno.hu

Orbán: Az egész ország Bándy Kata szüleinek oldalán áll 

Egész Magyarország a Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata szüleinek oldalán áll - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.
A kormányfő együttérzését fejezte ki a szülőknek a tragédia miatt, amelyről - mint mondta - megrendülve értesült. "Általában minden bűncselekmény mellbe vágja az embert. Ha nők rovására követik el, akkor kétszeresen, és ha fiatal nők rovására, aljas indokból, akkor pedig letaglózva érzi magát az ember" - jelentette ki.
Elmondta továbbá, hogy ez az eset is megerősítette a kormányt a büntető törvénykönyv szigorításában. Hangsúlyozta, szerinte a büntetések súlyának és gyorsaságának igenis van visszatartó ereje.
Forrás:hirado.hu 

 MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

DPECS20120723021   

 DPECS20120723018

Őrizzük meg Kata emlékét '

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése