2012. július 23., hétfő

Raffay Ernő Trianonról és szabadkőművességről

Megdöbbentő adatokat mondott Raffay Ernő történész a szabadkőművesekről és Trianonról.Több könyvet irt ,hiteles dokumentumok segítségével .Nincs okunk kételkedni a szavaiban.
Raffay Ernő (Borjád, 1948.) történész, politikus. A rendszerváltás alatt és után országgyűlési képviselő és az Antall-kormányban a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán tanít.
1948-ban született, Borjádon. Pécsett érettségizett, 1968-ban. 1969-71 között sorkatona volt. 1977-ben végzett a szegedi József Attila Tudományegyetemen, történelem-Kelet-Európa története szakon. 1977-1993 között a JATE történészoktatója volt: gyakornok, tanársegéd, adjunktus, 1989-től docens. 1981-ben doktorált, 1987-ben kandidált. Társalgási szinten beszél angolul és románul.

Tudományos és társadalmi tevékenysége 

1989-90-ben az Erdélyi Szövetség társelnöke volt. 1993-94-ben a Hadtörténelmi Intézet és Múzeum főigazgatója, 1996-tól a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, tanszékvezetője. Később rektorhelyettese és a Bölcsészettudományi Kar dékánja. Magyarország XIX-XX. századi történelmét tanítja. Szakterülete Erdély és a román-magyar kapcsolatok, valamint Trianon és az elszakított területek magyarságának története. Három földrész sok városában tartott e témákban előadásokat.
A Trianon Társaság alapító tagja, később társelnöke. Rendszeresen közöl cikkeket és tanulmányokat. Trianon Titkai című könyvének jelentős szerepe volt a rendszerváltás időszakában abban, hogy a közfigyelem a határon túli magyarokra irányult.
2007-ben Szidiropulosz Archimédesszel létrehozta a Trianon Kutató Intézet nevű intézményt.Az intézet keretében Trianoni Szemle néven ad ki történelmi folyóiratot 2009 januárja óta.
Forrás: hu.wikipedia.org  
Raffay Ernő a Történelemportálon 
Raffay Ernő a Facebookon 
                                                         Videók Raffay Ernővel a YouTube-n '









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése