2012. július 20., péntek

Ámokfutó kezdett gyilkolásba a Batman vetítésén - 14 halott


Megölt 14 embert, és legalább 50-et megsebesített egy gázálarcot, golyóálló mellényt viselő, lőfegyveres 24 éves férfi péntek hajnalban a Colorado állambeli Denver egy mozijában, A sötét lovag: Felemelkedés című Batman-film vetítése közben - közölte.
Az eset a város Aurora nevű peremkerületében történt, egy bevásárlóközpontban helyi idő szerint hajnali fél egykor, fél órával a vetítés kezdete után. Tízen a helyszínen meghaltak, négy sebesült a kórházba szállítás közben vesztette életét. A rendőrség őrizetbe vette az ámokfutással gyanúsított férfit.
Aurora rendőrkapitánya elmondta: a fiatalember odaállt az egyik moziterem ajtajába, bedobott a terembe több palackot - amelyekből füst vagy könnygáz áradt -, és lövöldözni kezdett. Őrizetbe vétele után átvizsgálták az autóját, és egy puskát, valamint két pisztolyt találtak benne. Indítéka egyelőre nem ismert.
Egy szemtanú egy helyi tévéadónak nyilatkozva azt mondta: először kis robbanásokat halottak, és azt gondolták, azok a szomszédos teremben játszott filmben szerepelnek. Utána azonban sikítani kezdtek az emberek, és összegörnyedve menekültek a teremből. 
Forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése