2012. július 17., kedd

Elkezdődött a Pávatánc'

Elkezdődött a Pávatánc' Megkezdődött hivatalosan a tárgyalás Magyarország és az IMF/EU között.Ezt adta hírül az MTI.A forint megérezte és viszonylag stabil lett.A hír szerint ez csak egyeztető tárgyalás.Még a tavaly elképzelhetetlen volt,de ma már valóság.A gyarmatosító IMF betette a lábát Magyarországra? A Békemenet hol van?Még nem lehet tudni hogy lesz megállapodás,de elkezdődött a pávatánc.Mi lesz Orbán taktikája?Meglátjuk'

Budapest, 2012. július 17., kedd (MTI) - Megkezdődtek az egyeztetések a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között kedden délelőtt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épületében.
    A keddi megbeszélésről távozó Thanos Arvanitis, az IMF misszióvezetője és Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője az MTI tudósítójának elmondta, hogy a tárgyalások után adnak tájékoztatást az egyeztetésekről.
    Az IMF delegációjával az egyeztetésre érkezett Barbara Kauffmann is, aki az uniós delegáció vezetője.
    Az Európai Bizottság az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az EU tárgyalóküldöttsége hivatalosan szerdán érkezik Budapestre, hogy megkezdje az egyeztetéseket a magyar kormánnyal.
    Barbara Kauffmann, bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának főosztályvezetője 2009-ben és 2010-ben is részt vett a nemzetközi szervezetek által Magyarországnak nyújtott hitelcsomaggal kapcsolatos vállalások felülvizsgálatában.
    Magyar részről Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a főtárgyaló.
    Thanos Arvanitis idén április 30-án váltotta Christoph Rosenberget a magyar misszióvezetői poszton. A szakember a Nemzetközi Valutaalap európai ügyekkel foglalkozó részlegének tanácsadója, 2010-től az ukrajnai missziót vezette idén, év elejéig.
    Varga Mihály egy korábbi nyilatkozata szerint Magyarország egy körülbelül 15 milliárd eurós elővigyázatossági hitelkeretről szeretne megállapodni a nemzetközi szervezetekkel.
    Az elmúlt hét csütörtökön az IMF külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice Washingtonban sajtóértekezleten bejelentette: a Nemzetközi Valutaalap készenléti hitelmegállapodásról fog tárgyalni a magyar kormánnyal. Hozzátette ugyanakkor: az IMF tudomásul veszi, hogy a magyar kormány a készenléti hitelmegállapodást elővigyázatossági hitel gyanánt fogja kezelni.
MTI




Forrás : google


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése