2012. július 23., hétfő

Megszólalt a Mansfeld Péterre halált kérő ügyész

Megtalálta a Hír TV azt az ügyészt, aki első fokon halálbüntetést kért Mansfeld Péterre. Mátsik György az egyik elegáns, budai kerületben él. 
Megszólalt a Mansfeld Péterre halált kérő ügyész
Azzal védekezik, amivel annak idején a náci háborús bűnösök, hogy parancsra, utasításra cselekedett. 1957-ben, a megtorlások idején lett ügyész, 1968-ban hagyta el a vádhatóság szervezetét. A Mansfeld-perben elmondott vádbeszédét egyetemi kutatók kíméletlennek minősítették. Mátsik György arról igyekezett meggyőzni a népbíróságot, hogy szerinte a politikai, államellenes bűncselekményeknél nem számít, hogy az elkövető felnőtt-e vagy tizenéves.
A Hír TV kérdésére, hogy most is megtenné-e és nem bánja-e akkori döntését, úgy válaszolt: „Nem én hoztam az ítéletet, parancsot teljesítettem."
Arról, hogy nagy valószínűséggel még életben van az a személy, aki ügyészként első fokon halálbüntetést kért Mansfeld Péterre, a kivégzett fiú öccse, Mansfeld László számolt be a Magyar Nemzetnek. A lap munkatársainak sikerült röviden beszélnie az egykori ügyész nejével úgy, hogy lakásuk ajtaját végig zárva tartották. Amikor a nőtől megkérdezték, hogy férje volt-e a Mansfeld-per ügyésze az elsőfokú eljárásban, visszakérdezett: „Hát mikor volt az?” A házaspár később, a hét végén már nem is tartózkodott otthon, ismeretlen helyre távoztak – írta hétfőn a Magyar Nemzet.
 Forrás és videó : mno.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése