2012. július 22., vasárnap

Miért nem tartják tiszteletbe a Bándy család kérését?

Sajnos Bándy Kata nevét felakarják használni egyes politikai pártok a halálbüntetés visszaállítására.A Bándy család nyomatékkal megkért mindenkit,hogy Kata nevét ne használják fel politikai célokból.Azt is kérték,hogy Kata temetését tapintattal kezeljék.Ennek ellenére a Jobbik tüntetést szervezett hétfőre.Őket nem érdekli a család kérése' Orbán Viktor miért hallgat? Mert nincs parlamenti ülés - mondta Giró-Szász.Ez az ok?Reménykedhetünk,hogy Bándy Kata temetése nyugodt körülmények között lesz megtartva?Örkény Antal szociológusnak van igaza,hogy elszabadult a pokol?



Videó : Giró-Szász nyilatkozata

Hétfőn este 20 órára, csendes fáklyás felvonulást szerveznek pécsi civilek a facebookon a cigánybűnözés ellen, a halálbüntetés visszaállításáért.

A tiltakozó menet a Nagy Jenő, Hungária út kereszteződésétől a Ledináig halad.  A Jobbik támogatja a kezdeményezést és csatlakozik a megmozduláshoz.
Forrás : jobbik.hu 

Örkény Antal szociológus a téma kapcsán lapunknak azt mondta, hogy Magyarországon "évek óta elszabadult a pokol. Bármikor bárki cigányozhat, a cigányokat, mint etnikai csoportot bűnözőknek tekintheti. Ez egy tragikus folyamat, ami úgy tűnik, megállíthatatlan”. A szakember szerint az állam képtelen ezeket a kérdéseket kellő erővel és a jogbiztonság elve alapján rendezni. Sőt, épp a pártok engedték szabadjára az indulatalapú politizálást. A gyűlöletbeszéd az elmúlt 10 évben teljesen áthatja a politikát, és világos, hogy ennek a legerősebb forrása az előítélet és a rasszizmus – tette hozzá Örkény Antal.
Forrás: hir24.hu 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése