2012. július 19., csütörtök

Orbán Viktor: Sikeres gazdasági modell lesz a magyar '

Orbán Viktor szerint sikeres gazdasági modell lesz a magyar' Orbán Viktor ismét nagyszerű jövőt jósol Magyarországnak,melynek a sikeres gazdasága lesz a modell Európa számára.Az Új Széchenyi terv lesz a siker záloga és az,hogy Orbán Viktor személyesen tervezte és jól átgondolta következő évek gazdasági stratégiáját.Igaz azt is megjegyezte,hogy nagy ellenállásba ütközött már a terve,de végül sikeres lesz ' Olvassák és nézzék Orbán Viktor beszédét melyet a Nemzeti fejlesztési Ügynökség rendezvényét mondott.


Az EU-s forrásoknak az utolsó fillérig célba kell érkezniük - jelentette ki Orbán Viktor az Új Széchenyi-terv eredményeit összegezve a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) csütörtöki budapesti rendezvényén, amely a kormányfő héten kezdődött - a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel zajló - konzultációsorozatának harmadik állomása.
Budapest, 2012. július 19.Orbán Viktor miniszterelnök az Új Széchenyi Terv eredményeit összegzi a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szakmai workshop sorozatának záró rendezvényén, a Millenáris Parkban.MTI Fotó: Beliczay László
Orbán Viktor miniszterelnök az Új Széchenyi Terv eredményeit összegzi a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szakmai workshop sorozatának záró rendezvényén, a Millenáris Parkban. (MTI-fotó: Beliczay László)
A miniszterelnök szerint ma kötélidegzet kell a jelentkezéshez az EU-s pénzekre: "én biztosan nem tenném, mert ha azt mondanák, hogy 600 meg 900 nap múlva lesz valami abból, amit egyébként én már jól átgondoltam, megterveztem, kiszámoltam, és készen állok a végrehajtására, könnyen lehet, hogy belebolondulnék". Orbán Viktor ezért köszönetet mondott azoknak, akik mindennek ellenére is pályáznak.
Új pénzlehívási rendszer lesz
A megörökölt pénzlehívási rendszer miatt - amelyet egy "őrült kafkai elme" gondolt ki, és érdemes is lenne őt egyszer megkeresni - "gúzsba kötve kell táncolnunk", ám ez nem ad felmentést a kabinetnek - fejtette ki, hozzátéve, hogy gyorsításokkal, reformokkal "valahogy elvánszorgunk vele" 2013-ig, de utána, 2013-14-től a kormány létrehoz egy "az emberi elme számára felfogható módon működő új rendszert".
Addig is, amíg az új szisztéma létrejön, igazítani kell a mostanin: minden felesleges bizottságot fel kell számolni, általánossá kell tenni az előlegkifizetés rendjét, így - bár ez magával hozza a visszaélések magasabb kockázati szintjét - minden pályázónak elérhetővé válhat a 30 százalékos előleg.
Ötvenmilliárdos önerőalap
Emellett fel kell állítani egy körülbelül 50 milliárd forintos önerőalapot, mert az állami szereplők és az önkormányzatok önerő híján sok nagy pályázattal nem tudnak elindulni, így pedig a pályázati pénzt felhasználni akaró vállalkozók nem jutnak megrendeléshez - magyarázta, megjegyezve, hogy a költségvetésben kell "összegereblyézni" ezt a körülbelül 50 milliárd forintot.
"Percenként érkeznek a pályázatok"
A Széchenyi-tervre rátérve a kormányfő azt mondta, ez a program az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb és legsikeresebb magyar találmánya, amely 2001-2002-ben a régió legversenyképesebb államává tette Magyarországot, és azt üzente, hogy a magyarok is lehetnek sikeresek.
A tavaly újraindított Széchenyi-terv alapja az volt, hogy a magyar tulajdonú gazdaságot talpra kell állítani és fel kell erősíteni. A lezárt beruházások pedig "Magyarország megújulásának zászlóshajói" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az NFÜ-höz percenként érkeznek a pályázatok, és idén átlagosan naponta négymilliárd forint értékben nyíltak meg új pályázati lehetőségek. 
Orbán: sikeres gazdaságimodellt építünk


Orbán Viktor miniszterelnök az NFÜ rendezvényén arról is beszélt, hogy míg az Európai Unió legtöbb tagállamából naponta jönnek hírek durva megszorításokról, addig Magyarország útja a stabilitásról szól.
Magyarország egy sikeres, 21. századi gazdasági modellt épít, amelyet Brüsszel sokáig kifogásolt, de az eredmények alapján végül az unióban is kimondták, hogy a magyar költségvetés kontroll alatt van - hangsúlyozta Orbán Viktor.
Utóvédharcok persze mindig voltak és lesznek is - tette hozzá a kormányfő, aki kitért arra is, hogy a kormány "pezsgőbontás helyett" kidolgozta a munkahelyvédelmi akciótervet, amellyel kapcsolatban - mint megismételte - nagy nyomásra számít.

 Teljes cikk:hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése