2012. július 18., szerda

Bándy-ügy: Előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottat

Fellélegezhetünk,mert a rendőrségen lesz 30 napig Bándy Kata gyilkosa.Igaz,csak feltételezett gyilkos,mert még bizonyítani kell a bűnösségét.De nem kell már félnünk P. Lászlótól' Az első videóban a gyanúsított ügyvédje beszél,majd a HIR TV tudósítását olvashatják és láthatják' Az MTI tudósítása megerősíti a hírt '



 Elrendelte a Pécsi Városi Bíróság a Bándy-gyilkosság kapcsán őrizetbe vett P. László harmincnapos előzetes letartóztatását aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt. A bíró azzal indokolta a döntést, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a tanúk befolyásolásának lehetősége. P. László a bíróságon is ragaszkodott korábbi vallomásához, miszerint egyedül követte el a bűncselekményt. Felfogta, mit tett A gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését követően kirendelt védője, Sólymos Sára közölte: védence nagyon megbánta a tettét, lelkileg összetört állapotban van. Az előzetes letartóztatásba helyezésről a Pécsi Törvényszék épületében döntöttek. Már a gyanúsított helyszínre szállítása előtt órákkal, s a bírósági döntés idején és azt követően is nagy erőkkel biztosította a rendőrség az épületet: mintegy harminc egyenruhás állt sorfalat az ingatlan körül, melyet szalaggal vettek körbe.
Tüntetéstől tartottak
 Hajdu István, a Pécsi Törvényszék elnöke a különösen nagy rendőri készültséggel kapcsolatban feltett újságírói kérdésre azt mondta: „biztonsági okokból került minderre sor, voltak ugyanis előrejelzések, hogy probléma lehet”. Az MTI azon kérdésére, hogy pontosan milyen problémákat jeleztek előre, az elnök kitérő választ adott, mint mondta, ezt nem részletezné. Korábban több hírportálon megjelent, miszerint közösségi oldalakon szélsőséges csoportok szervezkednek, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezésének színhelyén demonstráljanak.
 Komoly rendőri jelenlét
Több jel is arra utal, hogy P. László hazudik, amikor arról beszél, hogy egyedül ölte meg Bándy Katát. Ennek egyik jele az, hogy kirendelt védője, Sólymos Sára a gyanúsított első kihallgatásakor úgy nyilatkozott, védence azt állította a rendőröknek: „egyedül viszem el a balhét".
Erős fegyveres kísérettel, lesötétített rendőrségi járművel szállították a Bándy-gyilkosság gyanúsítottját a Pécsi Törvényszék épületébe. A Hír TV helyszíni tudósítója szerint rendbontástól tartva, biztonsági okokból tették át a tárgyalást a Pécsi Városi Bíróságról az ítélőtáblára, melyet az ítélethozatal végéig hermetikusan lezártak a rendőrök. A gyanúsított védője, Sólymos Sára elmondta, nincs tudomásuk arról, hogy egy kilencéves kisgyermek buktatta volna le védencét. Egy bulvárlap szerint a gyanúsított halálosan megfenyegetett egy kilencéves kisfiút, aki rábukkant a holttestre.
 Forrás és videó : mno.hu

Pécs, 2012. július 18., szerda (MTI) – Aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte a meggyilkolt pécsi pszichológus megölésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását a Pécsi Városi Bíróság – jelentette be a bíróság elnöke szerdán. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése