2012. július 6., péntek

Orbán Viktor Matolcsy terveivel ijesztgette a Kossuth Rádió hallgatóit

Orbán Viktor Matolcsy terveivel ijesztgette a Kossuth Rádió hallgatóit.Az idézet :
Nem akarok senkit sem ijesztgetni, de Matolcsy György asztalfiókjában jó néhány terv lapul még - fogalmazott a miniszterelnök. Hogy abból mikor melyiket tudják elővenni, az midig mérlegelés kérdésre. Van neki egy nagy beruházásösztönző terve is - erre ősszel fognak visszatérni - tette hozzá.
Szenzációs lehet Matolcsy György ha Orbán Viktor ennyire bizik benne.Két éve is arról volt szó,hogy jobban fogunk élni.Sajnos én nem abba a csoportba tartozok.Orbán Viktor látta azokat a terveket?Ezek a tervek államtitkok?Őszig mi lesz velem? A kiváncsisság megesz.Mi az a beruházásösztönző terv ?Aki kíváncsi, az hamar megöregszik 'Olvassák el a cikket és reménykedjenek,mert jövő évtől indul el a nagy növekedés' Ezt már 2010-ben is hallottam,de Matolcsy lesz az évszázad magyar zsenije.Orbánt hallgatva nem ijedtem meg,mert megmagyarázta a helyzetet.Egy dologban nem értek egyet Orbán Viktorral' Karsait azért küldték haza,mert hibázott.Én nem hibáztam,mert Orbán Viktort hallgattam ebben a hőségben ' Ne ijedjenek meg,mert Orbán Viktor azt mondta,hogy lesz pénz mindenre '

Forrás: Kossuth Rádió - 180 perc | 2012. július 06. péntek
Az elmúlt 15 évben Európában a költségvetésekkel kapcsolatban azt tartották helyes magatartásnak, hogy minél előbb elfogadják, kőbe véssék azt, azonban az elmúlt 2-3 év egy új történelmi időszakot nyitott meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
A kormányfő szerint a költségvetéseknek egyfelől távlatot, kiszámíthatóságot kell garantálni, másfelől rugalmasságra is szükség van, hiszen nem tudni, mi lesz az eurózónában, amire nekünk reagálni kell. Orbán Viktor leszögezte: a jövő évi költségvetésben a fő számok nem változnak, de pufferekre szükség van.
Összességében nincs olyan területe Magyarországnak, melyre ne jutna több pénz a költségvetésben – hangsúlyozta.
Beszélt arról is: kevés olyan dolog történhet költségvetési szempontból, amit ő még nem látott volna. Egyértelművé tette: a 300 milliárdos munkahelyvédelmi akcióscsomag forrásai megvannak, a tervet végre fogják hajtani.
Orbán Viktor utóbbi időzítésével kapcsolatban kifejtette: erre eddig azért nem volt lehetőség, mert a kormányzás első két éve arról szólt, miként tegyék működőképessé az országot, most viszont már a növekedés beindítása a cél.
Nem akarok senkit sem ijesztgetni, de Matolcsy György asztalfiókjában jó néhány terv lapul még - fogalmazott a miniszterelnök. Hogy abból mikor melyiket tudják elővenni, az midig mérlegelés kérdésre. Van neki egy nagy beruházásösztönző terve is - erre ősszel fognak visszatérni - tette hozzá.
IMF-tárgyalások: az emberek tévednek
Úgy vélte: az ország kétharmada tévedésben van, Magyarországot nem fenyegeti pénzügyi összeomlás. Az IMF-hitel lényege a pozíciójavítás, nem pedig a túlélés. Az emberek szerinte még most is azt gondolják, ugyanolyan tárgyalás előtt állunk, mint az elmúlt 30 évben.
Szólt arról is: nehéz évek vannak mögöttünk, 2002-hez képest 2010-re a munkanélküliség megduplázódott, az államadósság megkétszereződött. Nem a kormány húzta ki az országot a bajból, hanem az emberek kidolgozták magukat belőle - hangsúlyozta.
Foci: nem kell a videóbíró
Végül arról is beszélt a miniszterelnök, hogy a labdarúgó mérkőzéseken videobíró használatát illetően ortodox álláspontot képvisel. Szerinte a futball maga az élet, abban a technikának nem sok szerepe lehet. Karsai Viktor játékvezető szerinte az egyik legsikeresebb magyar, és végül is jó döntést hozott az ukrán-angol találkozón, hiszen azt a gólt, melyet nem adott meg, egy lesből indított támadásból lőtték.
Forrás: hirado.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése