2012. július 21., szombat

Tusványosi program : Mit fog bejenteni Orbán Viktor?

Az MTI közölte az 2012-es Tusványos rendezvény programját.Sokan nagyon várják Orbán Viktor beszédét,mert a tavalyi beszéde meghökkentette a világot.Vajon mit fog bejelenteni?A szervezők mindent megfognak tenni a rendezvény sikere érdekében.

Budapest, 2012. július 21., szombat (MTI) - Kulturális, gasztronómiai, egészségügyi, szabadidős és szórakoztató programok is várják 23. Bálványosi Nyári Szabadegyetem résztvevőit. A Tusványosként ismert rendezvényt július 24. és 29. között tartják a székelyföldi Tusnádfürdőn.
     A nagyszínpadon öt nap alatt 12 együttes ad koncertet. Az első estén, kedden a Heaven Street Seven után a Quimby következik majd. A következő napok fellépői között látható és hallható az idén 25 éves csíkszeredai Role együttes, valamint a fennállása ötvenedik évfordulóját ünneplő Omega is.
    Petényi Katalin és Kabay Barna Szigorúan ellenőrzött életek című dokumentumfilmjének ősbemutatóját július 27-én tartják meg. A szabadegyetem sajtószolgálata által MTI-hez eljuttatott ismertető szerint kortanúk vallomásain és az egykori román kommunista titkosszolgálat, a Securitate dokumentumain keresztül megrendítő képet nyújt a film a múlt szenvedéseiről, kollaborálásról, hűségről és árulásról.
    A szabadegyetem résztvevői magyarországi és erdélyi borok, valamint székelyföldi élelmiszerek kóstolóin is részt vehetnek.
    A Magyar Turizmus Zrt. sátrában a Rubik Stúdió képviselői bűvös kocka bemutatót tartanak naponta többször, valamint kalocsai porcelán- és testfestést is rendez a Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúra.
    A Magyar Posta sátrában bélyegekkel, postai szolgáltatásokkal kapcsolatos bemutatókat és játékos vetélkedőket is rendeznek, továbbá egyedi tusványosi bélyeg- és képeslapkészítésre is várják a közönséget.
    Saját sátraikban mutatkoznak be különböző programokkal az erdélyi magyar felsőoktatás két önálló intézménye, a Partiumi Keresztény Egyetem és a Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem.
    A szervezők a fiatalabb korosztályokra is gondoltak. Színházi gyermekelőadások, játszóház, kézműves foglalkozások és táncoktatás is szerepel a szabadegyetem programfolyamában.
    Esténként zenés mulatságra várják a táncos kedvűeket, több helyszínen több zenei stílusban - olvasható a részletes programismertetőben, amelyet a két főszervező, a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a romániai Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) juttatott el az MTI-hez.
    A teljes program a www.tusvanyos.ro honlapon is érhető el.
MTI

Információk Tusnádfürdőről

Tusnádfürdő (románul Băile Tușnad, németül Bad Tuschnad, Kaiserbad) város Romániában Hargita megyében. Országos hírű gyógyfürdő és üdülőhely, Románia legkisebb városa.
Csíkszeredától 32 km-re délkeletre az Olt bal partján fekszik, 1934-ben választották le Nagytusnádtól, 1968-óta város. Kárpitus tartozik hozzá.
További információ : hu.wikipedia.org 
 
  

 Térképen

Nagyobb térképre váltás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése