2012. július 28., szombat

Felmentették Budai Gyulát' Milyen lesz nélküle?

Döbbenetes hír rázta meg a magyar politikát.Felmentették Budai Gyulát' Vajon miért? Választ nem kapunk a Híradó híréből' Nagyon sok feljelentést tett.Sok volt vagy kevés? Nem tudjuk.Milyen lesz a magyar politika Budai nélkül?
A kormány augusztus 31-i hatállyal felmenti Budai Gyulát az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi pozíciójából. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.
Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő 2010 novemberében a fideszes Papcsák Ferencet váltotta az elszámoltatási kormánybiztosi poszton. Ugyanis miután Papcsák Ferencet megválasztották Zugló polgármesterévé - összeférhetetlenség miatt - nem tölthette be tovább ezt a tisztséget.
Budai Gyula ezt megelőzően miniszterelnöki megbízottként dolgozott, s az állami földterületek jogellenes eladását és privatizációját vizsgálta.
A kormánybiztos tavaly októberben sikeresnek és eredményesnek tartotta az addig eltelt mintegy egy év elszámoltatási munkáját. Már akkor emlékeztetett arra, hogy kormánybiztosi mandátumából egy év van még hátra.
A kormány szerdai ülésén hallgatta meg Budai Gyula kormánybiztost. A Kormányszóvivői Iroda közleményében azt írta: a jelentés szerint a kormánybiztoshoz az elmúlt másfél évben 1434 bejelentés érkezett az előző kormányzati ciklushoz köthető visszás, vitatható ügyekben.
A bejelentések alapján 107 esetben készült a nyilvánosság számára részben vagy egészben elérhető vizsgálati jelentés vagy feljelentés.
Budai Gyula beszámolója szerint mostanáig 46 kormánybiztosi feljelentés tárgyában van még folyamatban nyomozás, további négy ügyben a vádemelés megtörtént, így azok bírósági szakban vannak.
Az elindított eljárásokban összesen 47 személy szerepel gyanúsítottként. Jelenleg még tíz ügy van folyamatban.
Az elszámoltatás teljes egészében átlátható, az adatok a www.elszamoltatas.kormany.hu-n elérhetők - írták a szerdai közleményben.
Forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése