2012. július 19., csütörtök

Exkluzív interjút a pécsi gyilkosság helyszínelőjével : „Bándy Kata elvitt magával egy darabot”

Halálában is segítette a nyomozók munkáját a múlt héten meggyilkolt Bándy Kata rendőrségi pszichológus – nyilatkozta lapunknak Angyal Miklós alezredes. Kolléganőjük nem adta meg magát a támadónak, védekezett, így az áldozat segítette DNS-mintához a nyomozókat.
hirdetés
 
Fotó: Dorkó Dániel
Angyal Miklós alezredes, igazságügyi orvosszakértő személyében először adott interjút a magyar sajtónak a nyomozás egyik aktív főszereplője. A 47 éves alezredes végezte a helyszíni és a halottszemlét is, ő találta meg a DNS-mintát, ami végül a gyanúsított azonosításához vezetett.
A Heti Válasznak cáfolta, hogy az elkövető büntetett előélete miatt sima ügy lett volna az azonosítás. Beszélt azokról a nehézségekről, amelyekkel szembe kellett nézniük. Megerősítette, hogy Bándy Kata kéjgyilkosság áldozata lett, és azt is, hogy a szerdán 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett P. László ellen szerinte cáfolhatatlan bizonyíték van.
Pécsi Tudományegyetemen igazságügyi orvostant oktató alezredes előbb elzárkózott attól, hogy a konkrét részleteket közöljön az esetről, ám végül saját egyetemi jegyzetének több pontját is hajlandó volt kommentálni a pécsi gyilkosság szemszögéből. A 25 éves nő védekezett a bűncselekmény ellen - vagyis védekezésre képes állapotban volt-, s a kollégái köszönettel gondolnak rá, amiért megkönnyítette a gyanúsított azonosítását. A nyomozók jelképes értelmet tulajdonította annak, ahogy a DNS-minták egy részéhez hozzájutottak. Az áldozat ugyanis „elvitt magával egy darabot, és mi megtaláltuk." 
Az elkövető mindig nagy mennyiségű információt hagy a helyszínen - mondta az alezredes, most is így történt, s ezeket a kódolt üzeneteket vizsgálva, értelmezve a töredékes részekből rekonstruálni lehet az eseményeket.
Az interjúban beszél arról is, miért volt nehéz a DNS-minta vétele, s mennyiben segítette a nyomozást, hogy az elmúlt években világszínvonalú módszereket honosítottak meg a rendőrségen. 
A beszélgetés teljes szövegét a Heti Válasz június 19-i számában olvashatják, amely csütörtöktől digitális formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.
Forrás: hetivalasz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése