2012. július 17., kedd

Puskásról és hagyatékáról ír a Champions magazin

Ha magyar vagy akkor büszke lehetsz Puskás Öcsire ' Ha Puskás neve elhangzik bárhol a világon az Magyarországot jelenti.Puskás a legismertebb magyar név és az is lesz.Nem tudom az igazi okát,hogy miért Felcsúton van a hagyatéka.Hogyan köthető össze Puskás neve Felcsúttal? Egy szép napon arra ébredünk,hogy az Aranycsapat hagyatéka is Felcsúton lesz elhelyezve?Ez nem kritika, hanem csak kérdés.

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Terjedelmes cikk jelent meg a labdarúgó Bajnokok Ligája hivatalos kiadványában, a Champions magazinban Puskás Ferencről és az Aranycsapat legendás labdarúgójának Felcsúton található hagyatékáról.
    Paul Simpson, a hatoldalas cikk szerzője az év elején tett látogatást a Puskásról elnevezett felcsúti akadémián Szöllősi György kommunikációs igazgató meghívására, így elsők között pillanthatott bele a tavaly Magyarországra került, 21 ládában elhelyezett örökségbe.
    Az angol főszerkesztő azt írta, hogy a dokumentumok új megvilágításba helyezik Puskás személyiségét és életének számos, eddig rejtélyes részletére is fény derül belőlük.
    Az írás számos, Puskás által írt levélből és feljegyzésből idéz, amelyek a hagyatékból kerültek elő, s ezek alapján mutatja be a játékos személyiségét, illetve életútját. Az is kiderül, hogy az Aranycsapat kapitánya meccsről meccsre és szezonról szezonra vezette statisztikáit, miután 1958-ban a Real Madridhoz került, illetve idézett olvasható Puskás futballról írt "tízparancsolatából".
    Paul Simpson szerint Puskás feljegyzései néha a filozofikus mélységet sem nélkülözik, a futballról papírra vetett fejtegetéseiben például ezt írja: "Amíg lesznek fiatal gyerekek a világon, addig a labdarúgás virágozni fog. Ha szépen játsszák, milliókat képes megmozdítani. Olyan, mint a bor: vannak jobb és rosszabb évjáratok."
    A cikk egyúttal felidézi Puskás pályafutásának legfontosabb momentumait, így a kispesti grundokon és a Bp. Honvédnál töltött időszakot, a csapat dél-amerikai "feketetúráját", amely után többen külföldön maradtak, illetve az Évszázad mérkőzésén, az angolok 6-3-as legyőzésekor máig emlékezetes visszahúzós csel után lőtt gólját, vagy éppen a Real Madriddal nyert BEK-trófeákat és a döntőben szerzett góljait.
    A szerző úgy fogalmaz: Puskás Európa legnagyobb játékosa a holland Johan Cruyff mellett, már azelőtt totális futballt játszott, hogy a fogalom egyáltalán megszületett volna.
MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése