2012. július 19., csütörtök

Burgaszi robbantás : 8 áldozat és sok sebesült.A merénylő a Paradicsomba kap jutalmat?

Terrorista robbantás volt a bulgáriai Burgaszban.Eddig nyolc halott és sok sebesült.Megrázta Európát és a világot ez a merénylet.Izraeliek voltak a célpontok.Már dolgoznak az ügyön és hamarosan nyilvánosságra hozzák az adatokat.Az elkövető saját magát is felrobbantotta.Állítólag hamis amerikai útlevele volt.Részletekről később számolnak be.

Újra tombol a terror ördöge.Újra sokan félnek.A terrorizmust soha nem lehet legyőzni?Sajnos csak visszaszorítani lehet a terrorizmust,mert állandóan lesznek akik önként jelentkeznek a terrorista merényletekre.Eredetileg az iszlámban nem volt helye az erőszaknak.De a huszadik században sikerült az iszlámot felhasználni az ördögi terrorista merényletekre.Sajnos vallási vezetők lettek a dzsihád szószólói és irányítói.Felhasználják a fanatikus hívőket,akik önként mennek a halába és a céljuk az,hogy minél több ellenséget öljenek meg.Azt ígérik az elkövetőknek,hogy nagy jutalmat kapnak a Paradicsomba és ott lesznek Mohamed próféta közelében.Az iszlám szent háborúi miatt szenvednek a laikus iszlamisták,akik csak vallásos életet élnek.Sok gyilkosságot hajtottak végre a vallás és Isten nevében a világon .A burgaszi merénylő megkapta a jutalmát a Paradicsomba?
Az izraeli külügyminisztérium megerősítette csütörtök reggel, hogy a burgaszi merényletben megsebesült 32 emberből legalább 31 izraeli állampolgár, és utóbbiak közül háromnak az állapota súlyos. A hat halálos áldozat azonosítása még nem fejeződött be.
A 28 könnyebb sebesültet burgaszi kórházba szállították, a három súlyos sérültet pedig Szófiába - mondta a minisztérium szóvivője a vöröskereszt izraeli megfelelőjének, a Magen David Adom (MDA) szolgálatnak a mentőire hivatkozva, akik meglátogatták a sebesülteket.
A minisztérium már szerda este közölte, hogy a halálos áldozatok és a sebesültek zöme izraeli állampolgár. Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter hat halálos áldozatról és 32 sebesültről számolt be, utóbbiak között tudomása szerint négy súlyos állapotú van. Az izraeli külügyi szóvivő elmondta, hogy a halálos áldozatok azonosítása még néhány óráig, esetleg egy napig is eltarthat.
Tovább : hirado.hu 

Nyolcra emelkedett az áldozatok száma az izraeli külügyminisztérium közlése szerint. A bolgár belügyminiszter úgy véli, öngyilkos merénylet történt.
Az áldozatok állampolgárságáról ellenmondásosak az értesülések. Lior Ben Dor izraeli külügyi szóvivő elmondása szerint a robbanásban hat izraeli vesztette életét és 32 sebesült meg. Izraeli médiahírek szerint a további két halott bolgár volt. A közrádió szerint viszont hét izraeli volt a "legkevesebb nyolc" halott között. Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter azt állította, hogy a hat izraelin kívül egy bolgár állampolgár és az elkövető halt meg a merényletben.
(Fotó: EPA/Vassil Donev)
  Tovább : hirado.hu
Feltételezések szerint a detonáció előtt már körülbelül egy órával a helyszínen tartózkodott az a férfi, akit a bolgár hatóságok a szerdai burgaszi terrormerénylet elkövetésével gyanúsítanak, s akinek mozgását rögzítették a biztonsági kamerák. 
Tovább: hirado.hu

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése