2012. július 23., hétfő

Botrány a Jobbikban: megszólaltak a hangfelvétel készítői

Miután szembesítik zsidó származásával, a hangfelvételen szereplő férfi pénzt ajánl fel arra az esetre, ha ez nem tudódik ki. A hanganyag nyilvánosságra hozatalában részt vett Endrésik Zsolt, a Jobbikból nemrég kizárt országgyűlési képviselő. A Jobbik egyelőre nem reagált a felvételre.

Még 2010-ben találkozhatott egy Borsod megyei tanyán Szegedi Csanád a Jobbik EP-képviselője a tanya tulajdonosával, aki akkor a politikust a családjáról faggatta. A beszélgetést rögzítették, a felvételen valószínűsíthetően Szegedi Csanád beszél.
Részlet a beszélgetésből:
Ambrus Z.: Nekünk megvan a tetoválási szám is. ... A mi információink szerint deportálták. Tudjuk, hogy mikor jött haza.
Szegedi Cs.: Én nekem erről sosem beszéltek ... Rákérdeztem, és örökbe vette őt a Klein család, akik idősek voltak.
Ambrus Z.: A nagypapáról találtunk olyat, hogy megváltoztatta a nevét. ...
Ha gondolod előveszem az iratokat, az embereim alaposak voltak.

Ambrus Zoltán, aki felvételt készítette azt mondja, szerinte Szegedi Csanád származása fontos, és erről annak idején értesítette a Jobbik elnökét.
A hangfelvétel végén Szegedi Csanád azt mondja, hogy előnyöket tud biztosítani Ambrus Zoltánnak európai parlamenti forrásokból.
Ismét részlet a beszélgetésből:
Szegedi Cs: Örülök, hogy letisztáztuk ezt a helyzetet, nyilvánvalóan van olyan, amiben tudok segíteni.
Ambrus Z.: Ó már elment az a vonat.
Szegedi Cs.: Szerintem nem ment el, mert nem hiszem, hogy nem lenne szükségetek pénzre, pályázatra, újságcikkre.
Endrésik Zsolt, a Jobbik frakcióból nemrég kizárt képviselő, a párt korábbi Borsod megyei elnöke is részt vett a családfakutatásban. Szerinte fontos, hogy nyilvánosságra hozták a felvételt.
"Szerintem elérkezett egy olyan stádiumba a helyzet, amikor nagyon sokaknak fel kell még nyitni a szemét, hogy meglássák az igazságot, hogy kik állnak bizonyos mozgalmak és pártok élén" - mondta a híradónak.
Kerestük Szegedi Csanádot, de nem értük el, valamint a Jobbikot is, a párt egyelőre nem kívánt nyilatkozni.
Forrás: hirado.hu 
            magyarinfo.blog.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése