2012. július 22., vasárnap

Nem robantották fel,hanem hatástalanították a denveri merénylő házát'

A tűzszerészek hatástalanították a denveri ámokfutó lakásában fölhalmozott robbanószerkezeteket - jelentette be helyi idő szerint szombat este a rendőrség. A Szövetségi Nyomozó Iroda szakembereinek egy egész napi munkájába telt, mire egy robot segítségével hatástalanítani tudták a gyújtózsinórokat, robbanószerkezeteket és gyúlékony vegyi anyagokat rejtő tárolók bonyolult rendszerét. Ennek során néhány kisebb ellenőrzött robbantást is végrehajtottak. Előzőleg az egész környéket kiürítették, és lezárták. Dan Oates rendőrfőnök azt mondta, legkésőbb vasárnap minden lakó visszatérhet.

Denveri ámokfutó
A rendőrök betörik a gyanúsított lakásának ablakát (Fotó: MTI/EPA/Bob Pearson)

Két nappal a 12 halálos áldozatot követelő coloradói mészárlás után a közép-nyugati államba utazik Barack Obama. Az amerikai elnök vasárnap délután a tragédia helyszínén, a Denver melletti Aurorában találkozik az áldozatok családtagjaival és a városvezetéssel. A demokrata párti politikus a mészárlás hírére pénteken megszakította floridai kampánykörútját, és ugyanígy tett republikánus kihívója, Mitt Romney is.
Az ámokfutó, a 24 éves James Holmes közép-európai idő szerint péntek reggel válogatás nélkül lövöldözni kezdett a több mint 100 ezer lakosú városban egy multiplex moziban az új Batman-film vetítésén. Tizenkét embert - köztük egy hatéves gyereket - megölt, 58 másikat megsebesített. A sebesültek közül heten szombat este még kórházban voltak, négyen közülük az intenzív osztályon.
Forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése