2012. július 20., péntek

Rokona segített megölni P. Lászlónak Bándy Katát?

A Bándy-ügy nincs lezárva,mert a rendőrség keresi P. László rokonát.Ha nem volna igaz,akkor nem keresné a rendőrség.A Blikk cikke érdekes információt ír az egyik cikkében' Az MTI és a Híradó ezt az információt megerősítette '
Kata utolsó erejével is védekezett, menekült volna, ám gyilkosa nem kegyelmezett a haláltusáját vívó lánynak. A lánynak annyi ereje azonban még volt, hogy P. László bal arcát megkarmolja: körmei alatt találták meg azokat a bőrfoszlányokat, amelyekből a már elfogott gyanúsított DNS-ét nyerték ki – értesült lapunk. A lány holttestén azonban megtalálták a helyszínelők egy másik férfi anyagmaradványát is. Az ebből nyert DNS-minta információink szerint  azt mutatta, hogy a másik tettes rokona P. Lászlónak.
Sérült. P. László arcán az elfogásakor szerzett sérülések mellett áldozata karmolásnyoma is ott van. Úgy tudjuk: unokatestvérével, J. Olivérrel (kis képünkön) is szeretnének beszélni a zsaruk. Fotó: Veres Viktor
A Népszabadság csütörtökön arról írt, P. László unokatestvérével, J. Olivérrel együtt volt Pécsen még a gyilkosság után is – J. Olivért azóta sem találják az ismerősök. A rendőrség azt nem erősítette meg, hogy köröznék a fiatalembert, ám lakóhelyén, Tompán a Blikknek azt mondták, nyomozók keresték, szerettek volna beszélni vele.
– Nem maradhat elvarratlan szál! Rövid időn belül pont kerülhet az ügy végére. A rövid idő pedig nálam nem heteket, hónapokat jelent – jelentette ki kérdésünkre dr. Angyal Miklós alezredes, aki a Bándy-gyilkosság helyszíni és halottszemléjét vezette. A szakember nem árulta el, hogy a lányt ott ölték-e meg, ahol megtalálták, vagy csak a holttestet szállították oda. Úgy tudjuk, hogy keresnek egy öreg piros autót is a zsaruk, amellyel P. László és unokatestvére „vasazni" járt. Hiába szerették volna a zsaruk, P. László csütörtökön nem vállalta a hazugságvizsgálatot, továbbra is csak azt hajtogatta: egyedül ölt, mert megkívánta a magányos lányt.
Bándy Kata
Bándy Kata felvette a harcot támadói ellen, s közben megkarmolta P. Lászlót. Fotó: Havran Zoltán
A nyomozók közben információink szerint azt vizsgálják, hogy a történtekhez köze lehetett-e a nemzetközi lánykereskedő-bandáknak: felmerült, hogy a tettesek egy kuplerájba szerették volna eladni az elrabolt pécsi lányt. Földi Ágnes, a Prostituáltak Magyarországi Egyesületének elnöke a Blikknek azt mondta: a lánykereskedelem létező probléma, ám sok eset ki sem derül, hisz azok a lányok, akiknek sikerül megszökniük, általában nem beszélnek.
Mint megírtuk, P. Lászlónak a gyilkosság idején szabálysértésért már rácsok mögött kellett volna lennie, ám ő nem jelentkezett, és a rendőrök sem vitték be. Az Országos Rendőrfőkapitányság közölte: a gyilkosság előtti időpontban nem vezethették elő, mivel az erre vonatkozó határidő akkor még nem járt le.
Az áldozat családja közleményben azt kérte, hogy senki se használja politikai célokra vagy a halálbüntetés visszaállítását követelve érvként lányuk nevét.
Blikk-információ
Forrás: blikk.hu 
A hírportál úgy tudja, a rendőrség már korábban azonosította a keresett személyt, aki a feltételezések szerint P. László unokatestvére vagy testvére. A Bama.hu beszámolója szerint a Magtár utcai ház egyik régi lakója szerint P. László testvérével (vagy unokatestvérével) érkezett néhány hete Pécsre, akivel többször is együtt mutatkozott. A férfi – aki mások szerint csak egy barát volt – ugyanott lakott, múlt hét közepe óta viszont senki sem látta, azóta nem járt az épületben.
    A rendőrség az internetes lap információi szerint óriási erőket mozgósít a férfi kézre kerítése érdekében: folyamatosan ellenőrzik azokat a helyeket, ahol számítanak a felbukkanására, így többek között szemmel tartják a rokonságát, a baráti, ismeretségi körét, és figyelik a pályaudvarokat, a határátkelő-helyeket is.
    Az Új Dunántúli Naplónak nyilatkozott Angyal Miklós rendőr alezredes, a DNS-mintát megtaláló igazságügyi szakértő is. Arra a kérdésre, hogy egy vagy több ember követte-e el a bűncselekményt, konkrétan nem válaszolt. Azt mondta, meggyőződése, hogy nagyon rövid időn belül eredményesen lezárhatják a nyomozást.
Forrás :  Pécs, 2012. július 19., csütörtök (MTI) 
Nem cáfolta meg alapjaiban a csütörtökön elvégzett poligráfos vizsgálat P. Lászlónak azt az állítását, hogy egyedül végzett a 25 éves Bándy Katával – tudta meg megbízható forrásból a Krónika pécsi tudósítója. Ennek ellenére az üggyel foglalkozó gyilkossági csoport tagjainak meggyőződése, hogy legalább még egy, de nem kizárt, hogy két elkövetőt kell keresniük. A Baranya megyei kapitányságon az ügyről egyelőre nem mondanak semmit.


Tovább: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése