2012. július 3., kedd

Óriási bírságot fizet egy gyógyszergyártó - Miért ?

Az egyik gyógyszergyártó brit cég három milliárd dollárt fizet,mert fiatalokat félrevezet.Felnőtteknek készített gyógyszereket adtak el fiatalkorúaknak. Vélemény szerint olcsón megúszta a brit cég.Az is igaz,hogy megígérték,hogy ez lesz utolsó csalás.Biztos? Hány gyógyszergyártó cég veri át az embereket?Sok a hamisítvány a gyógyszerek között.Ez egy nagy profitot eredményező üzlet.Mi lesz az emberekkel?
A szóban forgó vádpontok szerint a GSK megsértette a gyógyszerkutatásra és -marketingre vonatkozó amerikai törvényeket, olyan piacszegmensekre értékesített termékeiből, amelyekre nem volt engedélye. Tizennyolc év alattiakat célzott meg Paxil nevű antidepresszánsával, miközben ezt csak felnőtteknek ajánlhatta volna. Ezenkívül olyan célokra árusította a Wellbutrint - egyebek között fogyásra, szexuális zavarok kezelésére -, amelyek szintén nem szerepeltek a hatósági jóváhagyásban.
A cég a gyógyszerek népszerűsítésekor félrevezető cikkeket közölt orvosi lapokban, valamint korrumpált orvosokat.
A harmadik vádpont szerint a GSK nem adott meg bizonyos biztonsági adatokat a gyógyszer-ellenőrzési hatóságnak Avandia nevű diabétesz-gyógyszerével kapcsolatban. Az említett törvényellenes tevékenységeket a cég az 1990-es évek végétől kezdődően gyakorolta, az Avandia esetében egészen 2007-ig.
Tovább privatbankar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése