2012. július 16., hétfő

Miért ölte meg Bándy Katát a gyilkos?

Feltevődik a kérdés,hogy miért ölt Bándy Kata gyilkosa? Mivel még nyomozás alatt van a gyilkossági ügy,ezért sokat nem tudunk.Az újságok több információt szolgáltatnak mint a rendőrség.A feltételezett gyilkos vallomása szerint Katát megakarta erőszakolni,de Kata ellenállt és ezért ülte meg.Feltevődik több kérdés: Kata miért sétált egy idegennel az éjszaka kellős közepén? Nem félt?Csak egyedül volt a tettes ?Minden részletet nem tudunk csak a nyomozás lezárása és a bírósági tárgyalás után kapunk választ a kérdésekre. Ha többet szeretnének megtudni , akkor kattintsanak a forrásra '  
A bejegyzés forrása a Kiskegyed és az Index cikkek.

Ő ismerhette be a gyilkossgot Ő ismerhette be a gyilkosságot

A gyanúsított kihallgatása megtörtént, beismerő vallomást tett, ugyanakkor a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást. A hírek szerint egy bokros területen már szombaton elfogták a rendőrök. Kihallgatásakor indokként azt hozta fel, hogy tetszett neki a lány, csupán szexuális indíttatásból támadta meg. Nem ismerte korábbról. Arra, hogy megbánta-e e tettét nem válaszolt. Kedden délelőtt újra kihallgatják.

Elmondása szerint azért végzett vele, mert nem akart vele közösülni. Ott fojtotta meg áldozatát, ahol a holttestet megtalálták. Oda gyalog mentek, a lány - a férfi vallomása szerint - önszántából ment vele, útközben beszélgettek.


Galéria a helyszínelésről >>>


A Dunántúli Napló információja szerint a rendőrség folytatja a keresést több, a gyilkossággal kapcsolatba hozható személy után. Tudomásunk szerint sajtótájékoztatót csak az összes gyanúsított elfogása után tartanak. A lap úgy tudja, hogy 26 éves férfi néhány hónapja érkezett Kiskunhalasról Pécsre. Munkanélküliként a Mohácsi út környékén csövezett barátnőjével együtt, aki információik szerint prostituált. Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas meletti Kelebia szerepel, és az is kiderül, hogy egy kisfia is van. A Bama.hu képe szerint pénteken még üzengetett a Facebookon.

P. László Pécsett született, ötéves korában költözött el innen családjával. Pécsi barátnője a Dunántúli Naplónak elmondta: nem gondolta volna, hogy barátja ilyenre képes. A Magtár utca egyik romos állapotban lévő épületében laktak sokadmagukkal. A barátnő szerint a férfi testvére is eltűnt, nem tudják, mi van vele, de nem kizárt, hogy őt is elfogták a rendőrök - vagy bújkál.
Forrás : kiskegyed.hu 

"Egyedül viszem el a balhét"

A Pécs Ma című helyi lapnak hétfő délután sikerült elérnie a gyanúsított kirendelt védőjét, aki kérte, hogy a nevét egyelőre ne közöljék. A védő elmondta: a férfit szombaton menekülés közben Bóly közelében fogták el a kommandósok. Beismerő vallomásában másra nem tett terhelő vallomást. Az ügyvéd szerint így fogalmazott: „Egyedül viszem el a balhét.” Indokként azt mondta,hogy tetszett neki a lány, csun szexuális indíttatásból támadta meg, nem ismerte korábbról. Arra a kérdésre, hogy megbánta-e a tettét, nem válaszolt. Ügyvédje megjegyezte: P. László egyszerű személyiség. Kedden délelőtt újra kihallgatják, a kihallgatáson védője is jelen lesz.
A bama.hu később további információkat közölt a védőre hivatkozva. A férfi megpróbált elfutni a kommandósok elől, de beérték, és leteperték. P. László állítása szerint azért ölte meg Bándy Katát, mert a lány nem akart vele közösülni. A férfi azt vallotta ügyvédje szerint, hogy a lány önszántából, útközben beszélgetve ment vele gyalog arra a helyre, ahol a holttestet megtalálták. Itt történt a gyilkosság. Az ügyvéd szerint ugyan a férfi nem mondta ki, hogy megbánta a tettét, de egész magatartása erre utal.
P. László előzetes letartóztatásba helyezéséről a Baranya Megyei Főügyészség indítványára szerdán 11 órakor dönt acsi Városi Bíróság, mondta Hajdu István, acsi Városi Bíróság elnöke acs Ma című lapnak.

Kelebiáról jött, csövezett Pécsett?

A Dunántúli Napló értesülése szerint a gyilkosságot beismerő férfi néhány hónapja érkezettcsre, és munkanélküliként a Mohácsi út környékén csövezett barátnőjével együtt, aki a lap információi szerint prostituált. P. Lászlót már szombat éjjel elfogták egy erdős, bokros területen, ahol azóta próbált meg elbújni, hogy megtudta: szorul körülötte a hurok, írja a bama.hu.
A Pécs Ma című helyi lap szintén úgy tudja, hogy P. Lászlóról van szó, akir hónapja költözöttcsre. A lap szerint az alkalmi munkákból élő férfit szombat éjjel a Magtár utca környékén fogták el a rendőrök,r száz méternyire állandó szálláshelyétől. Ez a hely egyébként légvonalban mindössze egy kilométernyire van attól a helytől, ahol a lány holttestét megtalálták, jegyzi meg acs Ma.
Az MTI tudósítója a Magtár utcában a környéken élőktől úgy hallotta, szombaton éjjel tíz óra körül jelentek meg a rendőrök a helyszínen, és egy fénykép alapján keresték a később elfogott férfit.

Rendőrök a pécsi Délibáb utcában, ahol Bándy Kata holttestét megtalálták 2012. július 11-én.Fotó: Kálmándy Ferenc / MTI
A bama.hu szerint P. László a DNS-minta alapján bukott le, mivel büntetett előéletű, a rendőrség gyorsan azonosítani tudta. A lap hivatkozik a férfi Facebook-profiljára. Ezen a Kiskunhalas melletti Kelebia a lakhelye, és az is kiderül, hogycsett született, és egy kisfia is van. Az Index úgy tudja, a gyerek nem egészen két éves, Kelebián született, és az anyja nevét viseli. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után,nteken is aktív volt a férfi, játszott, posztolt.
A Dunántúli Naplónak sikerült beszélnie hétfő délelőtt a férfi barátnőjével, aki megerősítette, hogy P. Lászlócsett született, ötéves korában költözött el innen családjával. A Magtár utca egyik romos állapotban lévő életében laktak sokadmagukkal. A nő szerint a férfi testvére is eltűnt. Nem tudják, mi van vele, lehet, hogy őt is elfogták a rendőrök, vagy bujkálhat is. A nő azt mondta: nem gondolta volna, hogy barátja ilyenre képes.

Nem gyanakodtak a lakótársak

Az Index helyszíni tudósítója hétfő koradélután a Magtár utcai háznál beszélt P. László unokatestvérével, aki azt mondta: a férfi másfél hónapja érkezett ide egy rokonával. Ő állítása szerint csak az utóbbit ismerte, P. Lászlót nem. Azt mondta nekik, amikor megérkeztek, hogy itt nincs számukra hely. P. így nem költözött be a házba, csak néha tartózkodott itt, viszont itt ismerkedett meg a barátnőjével, aki ebben az életben, de annak egy másik részében lakott. Az Indexnek nyilatkozó unokatestvér állítása szerint alig találkozott P. Lászlóval, nem tudja, mivel töltötte az idejétcsett. Legutóbb szombaton látta, akkor nem tűnt fel neki rajta semmi különös.

A házban nemcsak önkényes lakásfoglalók élnek, vannak itt állítólag legálisan lakott önkormányzati lakások is. Többen kérvényezték, hogy hadd mehessenek el innen. Tudósítónknak a ház több lakója is arról beszélt: félnek attól, hogy ellenük fog indulni megtorlás, pedig nekik a gyilkossághoz semmi közük, nem tudtak semmiről.
Nem sokkal délután kettő előtt újra bűnügyi helyszínelők érkeztek a Magtár utcai házhoz, és bementek az épületbe. Bement velük az a fiatalember is, aki éveken át Bándy Kata vőlegénye volt, és pár hónappal a gyilkosság előtt szakítottak, jelentette tudósítónk. A fiatalember hamarabb kijött, a helyszínelés folytatódik.
Az állítólagos büntetett előélettel kapcsolatban: a vezetéknév kezdőbetűje, a keresztnév, az életkor és a helyszín alapján elképzelhető, hogy P. Lászlót 16 éves korában zsarolás miatt vette őrizetbe 2003-ban a kiskunhalasi rendőrkapitányság. Az akkori hír szerint azt a P. Lászlót, aki kelebiai lakost volt, azzal gyanúsították meg, hogy testi bántalmazással fenyegetve mobiltelefonja átadására kényszerített egy 14 éves fiút, valamintr nappal korábban egy 13 éves fiút is. A rendőrség akkori közleménye szerint alapos volt a gyanú, hogy a zsaroló több más hasonló bűncselekményt is elkövetett. Az Index megpróbált ezekről az ügyekről érdeklődni hétfőn a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságnál, de a rendőrség ennyire régi ügyről nem tudott információt adni.

Keresik még a bűntársát?

Korábban az MTI rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy nem egy, hanem több embert fogott el a rendőrség Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyével kapcsolatban. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta az információt. Csak annyit közölt, hogy a rendőrség honlapján szerepelnek azok az információk, amelyeket hivatalosan közölni kívánnak.
A Pécs Ma szerint több helyről is megerősítették nekik, hogy az elfogott férfin kívül még egy gyanúsítottat keresnek a rendőrök, arra következtetnek, hogy ketten követték el a bűncselekményt.
A hétfő reggel kiadott rendőrségi közlemény szerint sajtótájékoztatót azután fognak tartani, hogy tisztázzák a bűncselekmény valamennyi körülményét.
Forrás: index.hu 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése