2012. július 16., hétfő

A Fideszes kisgazdák viszaállitanák a halálbüntetést? Bándy Kata feltételezett gyilkosát is halálra itélnék?

A Fideszes kisgazdák viszaállitanák a halálbüntetést? Az MTI-nek eljutatott közleményükben a halálbüntetés visszaállítását kérik a fideszes kisgazdák.Lehet a háttérben a Bándy-gyilkosság áll.Emberileg meg lehet érteni a véleményüket,de jogilag hogy áll a helyzet?Ez egy nagyon kényes probléma,de Magyarországon semmi sem lehetetlen.

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - A Fidesz frakcióban helyet foglaló kisgazda képviselők az elmúlt napok eseményei nyomán szükségesnek tartják a halálbüntetés visszaállítását.
    A Turi-Kovács Béla fideszes képviselő vezette Kisgazda Polgári Szövetségpárt hétfői közleményében azt írta: "Az elmúlt évek, de különösen az elmúlt napok eseményei azt igazolják, hogy a társadalom védelme megköveteli a halálbüntetés helyre állítását".
    A közlemény szerint a kisgazda parlamenti képviselők az őszi ülésszakban ismételten a törvényhozás elé kívánják hozni a büntetőtörvénykönyv olyan módosítását, ami lehetővé teszi a halálbüntetés visszahozását.
    A Kisgazda Polgári Szövetségpárt szerint elfogadhatatlanok azok az ellenérvek, amelyek azt kívánják bizonygatni, hogy az állam nem jogosult az emberi élet elvételére. Mint írják, az új Btk. - nagyon helyesen - biztosítja az önvédelem jogát, ez azonban felveti a kérdést, hogy ha az egyén jogosult saját védelmére, akkor az állam miért nem rendelkezik azzal a szükséges eszközzel, ami lehetővé teszi, hogy "emberségükből kivetkezett bűnözőkkel szemben alkalmazza a halálbüntetést".
MTI 
Bándy Kata feltételezett gyilkosát is halálra ítélnék? Ki nem ítélné halálra Kata gyilkosát? Csak hát a törvény nem engedi.Hogyan néz ki Bándy Kata feltételezett gyilkosa?A Blikkben ez olvasható:

A lap információi szerint "P. László DNS-minta alapján bukott le: büntetett előéletű lévén a rendőrség így gyorsan azonosítani tudta".
A férfi Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas melletti Kelebia szerepel. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt.
Hétfőn délelőtt több pécsi hírportál is arról számolt be, hogy a 26 éves gyanúsított munkanélküli volt, s Kiskunhalasról vagy az alföldi város környékéről érkezett Pécsre néhány hónappal ezelőtt. A PécsMa.hu információi szerint a férfi önkényes lakásfoglalóként élt; a lapnak nyilatkozó helyiek szerint az általa használt házban többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is.
Az MTI tudósítója az elfogás színhelyének közelében fekvő pécsi Magtár utcában a környéken élőktől úgy hallotta, szombaton éjjel tíz óra körül jelentek meg a rendőrök a helyszínen, s egy fénykép alapján keresték a később elfogott férfit.
P. László DNS-minta alapján bukott le

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése