2012. július 15., vasárnap

Középkorú "vadász" Bándy Kata gyilkosa? Miért nyomoznak a pécsiek?

Naponta olvashatunk Bándy Kata feltételezett gyilkosáról.A jól értesült források ontják a legújabb híreket a pécsi gyilkossági ügyben.A bulvársajtó sokat ír az ügyről,mert az embereket nagyon érdekli az ügy,ahogy engem is.Ez egy természetes tulajdonság.A rendőrség nagy erőkkel nyomoz,mert el akarja fogni a gyilkost.A rendőrségnek a jó híre forog kockán.A legjobb nyomozókat vetik be annak érdekében hogy a gyilkost elfogják,mert attól tartanak hogy a gyilkos tovább gyilkol.Ki lehet ez a gyilkos?Több sokk tapasztalattal rendelkező szakember próbálja megfejteni a gyilkos profilját.Ők többet tudnak mint mi,de a nyomozás érdekében hallgatnak.A gyilkos is olvashatja a híreket és élvezheti a hírnevet.Van olyan magyarázat,hogy a feltételezett gyilkos középkorú lehet.Biztosat nem tudunk,de már jó volna ha elkapnák.A pécsiek félnek,mert bármikor lecsaphat a gyilkos.Megértem a pécsiek félelmét.Biztosan én is félnék,ha Pécsett élnék.Bár a következő hír az lenne,hogy elkapták a gyilkost'
Nem lóg ki a saját környezetéből, zárkózott típus, és szeret „vadászni” – így jellemezte Végh József kriminálpszichológus a hirado.hu-nak a vasárnap megölt pécsi rendőrnő gyilkosát. 
A rendőrség profilalkotói valószínűleg már sejtik a gyilkos karakterét, tudják, milyen ember lehet. Végh József kriminálpszichológus szerint meglesz Bándy Kata gyilkosa. A szakember a hirado.hu-nak azt mondta, hogy az ilyen elkövetők előbb utóbb hibáznak. 
A gyilkos nagy valószínűséggel középkorú férfi, és biztos, hogy nem ez volt az első esete. A jellemét tekintve visszahúzódó emberről beszélhetünk, aki nem lóg ki a környezetéből.
Nagyon fontos, hogy sikerült a rendőrségnek DNS-mintát szereznie – mondja Végh József, de ez önmagában kevés, az elkövetőt is meg kell fogni. 

A hatalmas publicitást kapott gyilkosság az elkövetőre is hatással lehet. Végh szerint a gyilkos figyeli a híradásokat, minden cikket, bejegyzést elolvas az üggyel kapcsolatban.
Önmagában még élvezheti is a nagy érdeklődést, és az gondolhatja, nagy tettet hajtott végre.
További információ: hirado.hu
Mint arról a Blikk is beszámolt, a remény, hogy pécsi rendőrségi pszichológusuk épségben előkerül, szerda délután végleg szertefoszlott. Holttestét a Kiss Ernő–Délibáb utca saroktól néhány méterre fekvő árokban találta meg egy arra sétáló férfi.

A fiatal lányt már múlt hét vasárnap meggyilkolták – a TV2 információi szerint halála előtt égő cigarettacsikkel kínozták. Azóta nemcsak a rendőrök, de a város lakói sem találnak nyugalmat: egyszerre félnek és küzdenek azért, hogy mielőbb megtalálják a gyilkost.
A pécsi édesanyák nem szívesen engedik el lányaikat az éjszakába. – Lilla csak úgy mehet el este, ha betartja a szabályokat. Vagyis nem áll szóba idegenekkel, nem fogad el italt senkitől, és nem jöhet haza egyedül – magyarázta Csatáné Fekete Zsuzsanna (52). D. Csenge (16) és barátnője, B. Csilla (16) is hanyagolja a hét végi bulizást, amíg el nem kapják a kegyetlen gyilkost. – Ha beülünk valahová a haverokkal, busszal ugyan hazamehetünk, de csak úgy, hogy közösen indulunk el, ám a 21 órakor induló járaton rajta kell lennünk – mesélték a lányok. Horváth Levente pénteken hajnali kettőkor ment a lányáért az egyik diszkó elé. – Nagy meglepetésünkre rajtunk kívül több autóban is szülők várakoztak – mondta a férfi, és hozzátette: felelőtlenség egyedül hazaengedni a fiatal lányokat. A Fregatt Arizona Pub munkatársa, Márics Tibor szerint mindenkiben van félelem. Az emberek inkább kettes, hármas csapatokban mennek ki az utcára, és látványosan megszaporodtak a belvárosban járőröző rendőrök és polgárőrök is. Pécsett az utóbbi napokban egyre többen próbálnak önvédelmi fegyverhez jutni, a vadászboltokban hiánycikk lett a paprikaspray.
Teljes cikk : blikk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése