2012. július 15., vasárnap

Forró nyomon vagyunk' - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Bándy Kata gyilkosság ügyében'

Forró nyomon vagyunk' - mondta Pintér Sándor belügyminiszter. Kulcsfontosságú információhoz jutott a rendőrség az egyik férfi vallomásából,mely közelebb visz az elkövetőhöz.Olvassák el ezt a jó hírt,mely a HÍR TV-ben lett közölve és a Pécs Ma hírportálon olvasható beszámolót. Ez már nem kacsahír '
Forró nyomon vannak a rendőrök a pécsi nyomozással kapcsolatban a belügyminiszter szerint. Pintér Sándor azt mondta: a rendőrök jelenleg az adatokat összesítik. – A nyomozás vezetői jelentették számomra, hogy olyan információk birtokába jutottak, amelyek elvezetnek a tetteshez. Meggyőződésem, hogy néhány napon belül elfogjuk az elkövetőt vagy elkövetőket – mondta el a belügyminiszter.
Ellenőrzik az utakat
Fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök Pécsett a héten meggyilkolt rendőrségi pszichológusnő gyilkosa után kutatva, szombat este még a taxisokat is kipakoltatták. A rendőrségen hírzárlatot rendeltek el, így nem adnak semmilyen felvilágosítást a nyomozás állásáról.
A rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehetnek a Pécsett holtan talált pszichológusnő gyilkosáról. A férfi tegnap Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, és azt mondta, hogy információi vannak a rendőrségi pszichológus feltételezett gyilkosáról.
Elmondása szerint egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A Hír TV riportere értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkeztek és kihallgatásra vitték a férfit.
A DNS-minta segíthet
A Bama.hu korábban úgy értesült, hogy a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek. A tettes kézre kerítését segíti az anyagmaradványokból nyert DNS-minta, amely alapján elfogását követően egyértelműen azonosítható lesz a gyilkos. A lap felveti, hogy a minta valószínűleg nem egyezett a rendőrség adatbázisában szereplők egyikével sem, ugyanis ebben az esetben már kézre keríthették volna az elkövetőt.
Gyűjtenek a nyomravezetői díjra
Ismert, Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát. A baranyai megyeszékhelyen pedig felajánlásokat is gyűjtenek a nyomravezetői díjra, hogy minél hamarabb meglegyen az elkövető.
A 25 éves Bándy Kata vasárnap éjjel tűnt el egy buliból hazafelé menet, holttestét szerdán találták meg egy bokros területen. A Bama.hu csütörtökön számolt be arról, hogy a rendőrségi pszichológust meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetőleg nem ott, ahol megtalálták. A Pécsma.hu meg nem erősített információkra hivatkozva azt írta, Bándy Katát halála előtt durván bántalmazták.
Pintér: Forró nyomon vagyunk

Pintér: Forró nyomon vagyunk

 Forrás: mno.hu 

A belügyminiszternek azt jelentették a nyomozás vezetői, hogy kulcsfontosságú információkhoz jutottak hozzá.



Frisítve (vasárnap, 13:56)
Forró nyomon vannak a rendőrök a pécsi nyomozással kapcsolatban a belügyminiszter szerint – írta az mno.hu. Pintér Sándor azt mondta: a rendőrök jelenleg az adatokat összesítik. – A nyomozás vezetői jelentették számomra, hogy olyan információk birtokába jutottak, amelyek elvezetnek a tetteshez. Meggyőződésem, hogy néhány napon belül elfogjuk az elkövetőt vagy elkövetőket – mondta el a belügyminiszter.
Frissítve (vasárnap 09:09)
Közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök a városban. Szombat este a taxisokat is kipakoltatták – jelentette munkatársunk. Hajnalig tartott annak a férfinak a kihallgatása a pécsi rendőrségen, akinek információi lehetnek Bándy Kata gyilkosáról – közölte a HírTV helyszíni tudósítója. A televíziót szombat este fél kilenc körül kereste meg egy férfi, aki elmondta, hogy a rendőrségi jellemleírás alapján felismerte a feltételezett gyilkost és közölte azt is, hogy tanúvallomást szeretne tenni a rendőrségen. A férfi elmondta: az egész családja nagyon fél, nem szeretné felfedni a kilétét, de szeretnének segíteni.
 További információ : pecsma.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése