2012. július 4., szerda

Horn Gyula volt miniszterelnök 80 éves.Megérdemli a tiszteletet?

Horn Gyula július 5-én ünnepli a születésnapját.Sokan tisztelik,sokan nem.Az tény,hogy beírta a nevét a magyar és Európa történelembe az 1989-es eseményekkel.Az érdemét megpróbálják kétségbe vonni.A 80-ik születésnapját csak szűk körben Horn Gyula nélkül ünneplik,miközben újra kiadják a könyvét.Németh Miklós kormányában Horn Gyula mint külügyminiszter elévülhetetlen érdemeket szerzett 1989 szeptemberében. 1994-1998 között Magyarország miniszterelnöke volt.Sok támadásnak volt kitéve,de még ha súlyos beteg megérdemli a tiszteletet mint minden ember.Milyen lesz a születésnapja? Olvassák el a nol.hu és az hvg.hu  tudósításait.Ki volt Horn Gyula ? Miért nem szeretik?

Horn Gyula (Horn Gyula János, Budapest, Ferencváros, 1932. július 5. –) politikus, közgazdász, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, 1994 és 1998 között a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, a Népköztársaság utolsó külügyminisztere.
Gyula Horn (2007).jpg
 A Nemzetközi Károly-díj átadásán 2007-ben
Nyugati elismertségét elsősorban a keletnémet menekültek előtti 1989. szeptemberi határnyitás körül játszott - elterjedt vélekedés szerinti - szerepének köszönheti. Ő volt ugyanis az, aki 1989. június 27-én Alois Mock osztrák külügyminiszterrel együtt a televízió nyilánossága előtt jelképesen átvágta az azt megelőző hónpokban felszámolt műszaki határzár („vasfüggöny”) erre a célra meghagyott mintegy tízméteres maradványát. Ez az esemény vált később a vasfüggöny elbontásának látványos jelképévé.

Az osztrák külügyminiszter, Alois Mock és magyar kollégája, Horn Gyula 1989. június 27-i, ünnepélyes vasfüggöny-bontásának emléktáblája, a fertőrákosi pán-európai piknik helyszínén.

Horn 2007. szeptember 16-án kórházba került, az Állami Egészségügyi Központban ápolják, azóta nem szerepel a nyilvánosság előtt. Így a 2010-es országgyűlési választáson már nem indult jelöltként.
További információ hu.wikipedia.org
                                 mkogy.hu
                                 hu.metapedia.org

Horn Gyula érdemeit sokan elismerik itthon és külföldön is.Sokan szeretnék a történelem sülyésztőjébe tenni és teljesen elfelejteni.Miért? Az 1956-os forradalomkor betöltött szerepe miatt :
1956. október vége, november eleje között – állítása szerint – nemzetőr volt, majd belépett a megalakuló Magyar Szocialista Munkáspártba MSZMP. Saját korábbi önéletrajzai és más hivatalos okiratok szerint 1956 novemberétől a „forradalmi karhatalmi őrszolgálatnál” volt állományban, 1957 júniusáig. Forrás: hu.wikipedia.org 
Az egyik kritizálója egy 1956-os halálraítélt Wittner Mária.Idézet az egyik felszólalásából:
"Köszönöm szépen Önnek, hogy Horn Gyulát a nemzet nagy királyának kiáltotta ki. Ha nem tudná, Horn Gyula hóhér volt. Hóhér volt a javából" - jelentette ki a képviselő. Wittner Mária úgy folytatta: "és most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az Önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni".Forrás: index.hu 
Ez a meghatározó álláspontja a jobboldalnak.Ez a mérhetetlen gyűlölet irányítja a Horn Gyula ellenzőit.Vajon bibliai álláspont,melyet Mária képvisel? Szeresd felebarátodat  alapelv nem érvényes ? Horn Gyula nem halt meg még,mert kezelik,ezt is szerették volna megszüntetni.
 Wittner Mária, egykori 56-os halálra ítélt. Javaslatáról hétfőn döntenek. Horn kormányfői megbízatása okán jogosult havi javadalmazásra, mely nem tartozik a nyugdíj kategóriájába <br><i>Fotó: Bors</i>
Wittner Mária, egykori 56-os halálra ítélt. Javaslatáról hétfőn döntenek. Horn kormányfői megbízatása okán jogosult havi javadalmazásra, mely nem tartozik a nyugdíj kategóriájába
Fotó: Bors
– A javaslatnak érezhetően szimbolikus a jelentősége. Anyagi vonzata viszont a nullával egyenlő. Ha elveszik valakitől a 300 ezres nyugdíját, majd azt szétosztják a harmincezer áldozat között, akkor fejenként tíz forint jut rájuk? A kérdés az, hogy mi lesz azokkal, akikre ugyan vonatkozna a tervezet, de ma már állampárti szerepüket feledve a kormánypártokhoz húznak? Pozsgay Imrétől és Szűrös Mátyástól is elveszik majd? Vagy ők a kivételek lesznek? – tette fel a kérdést Simonovits András nyugdíjszakértő.
Megkérdeztük Wittnert, aki azt mondta: azoktól is megvonná a nyugdíjat, akik a rendszerváltás után mentek nyugállományba. Horn Gyulától is elvenné, pedig Horn egykori miniszterelnökként (1994–1998) jogosult 1,5 millió forintos járandóságra. Amikor viszont Szűrös Mátyásról (1990 előtt: moszkvai nagykövet, az MSZMP KB tagja, ideiglenes köztársasági elnök) és Pozsgay Imréről (1990 előtt: az MSZMP KB tagja, a Hazafias Népfront főtitkára, az MSZP alapítója) kérdeztük, akkor úgy válaszolt: nem szeretne neveket sorolni.Forrás : borsonline.hu
Cikkek Horn Gyuláról a hvg-én'

Videók Horn Gyuláról a YouTube-on '







Horn Gyula nem képes meghalni ' - mondta Wittner Mária.Sőt most már 80 évet tölt be sok magyar bosszúságára.Meddig fog élni Horn Gyula?Nem tudom.Horn Gyula,a pufajkás és hóhér irt egy könyvet,mely ismét megjelenik.Ezt az MTI közölte. Jó egészséget nem tudok kívánni ,mert nincs.Hosszú életet nem kívánhatok.

Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) - Újra megjelenik változatlan utánnyomással Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök Azok a kilencvenes évek című könyve. A politikus, aki csütörtökön tölti be 80. életévét, 1999-ben írta meg visszaemlékezéseit - közölte a Kossuth Kiadó szerdán az MTI-vel.
    "A korszak hiteles tanúja és alakítója vall ebben a könyvben politikáról, emberekről, saját töprengéseiről, küzdelmeiről, amelyeket a Magyar Szocialista Pártban, a magyar parlamentben és a nemzetközi színtéren folytatott" - áll a dokumentumban.
    A volt szocialista miniszterelnök 2007 szeptembere óta súlyos beteg, állandó kórházi kezelésre szorul, már nem szerepel a nyilvánosság előtt.
 Miért lehetett változás Közép és Kelet Európában 1989-ben?Mert a nagyhatalmak egymást között megegyeztek erről 1989 előtt.Reagan- Gorbacsov találkozók arra szolgáltak,hogy ez a nagy változás sikeres legyen.Ha többet szeretnének megtudni kérdezzék meg Mihail Gorbacsovot ' Nem fog beszélni,mert titok.Az elmúlt 22 év azt bizonyítja,hogy volt megállapodás Málta szigetén. Mi szenvedő alanyai vagyunk ennek a változásnak.Ha haragszik Horn Gyulára is, de jó lesz ha kutat,mert : Aki keres,az talál ' Sok sikert'

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése