2012. július 13., péntek

DNS-minta alapján keresik Bándy Kata gyilkosát

Nagy az érdeklődés Bándy Kata ügyével kapcsolatban.A legújabb hírek szerint DNS minta alapján azonosítják az elkövetőt. Jó volna ha minél hamarább elfognák,mert nagy a kockázata annak hogy újabb bűntényt elkövethet.A gyilkosnak a napjai meg vannak számlálva?A sztárnyomozó Kovács Lajos szerint igen,mely megnyugtató’A Dunántúli Napló ezt írja :
Egyre nagyobb erőket mozgósítva nyomozásnak Bándy Kata gyilkosa után: hazarendelték a Balatonról a pécsi rendőröket, a sztárnyomozó pedig visszatért Budapestre. Közel járnak a rendőrök az elkövetőhöz?
12:05 – A sztárnyomozó szerint meglesz a gyilkos
- Meglesz! – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak pénteken a budapesti sztárnyomozó, Kovács Lajos. A korábban számos felderítetlen ügy megoldásában közreműködött nyugalmazott ezredes tanácsadóként segíti a rendőrség munkáját a nyomozásban. – Részleteket nem mondhatok – tette hozzá. Az ezredes kifejtette, a bűnügyi főigazgató kérésére kollégáival csütörtökön konzultáción vett részt, ahol áttekintették az eddigi adatokat, s felkeresték a helyszíneket is. – Minden vonal fogva van, megítélésen szerint a nyomozás jól áll – mondta az ezredes.
11:28 – Megvan a DNS-minta – közel léhet az azonosítás
A Dunántúli Napló információi szerint a helyszínelés, illetve az orvos szakértői vizsgálatok során találtak olyan anyagmaradványokat, amelyekből DNS-mintát sikerült nyerni: ez alkalmas lehet a tettes azonosítására. Úgy tudjuk, a társas elkövetés lehetőségét kizártát a rendőrök.
Úgy tudjuk, a fiatal nő halálának vélelmezett időpontját vasárnap hajnali négy és öt óra közöttre tették a szakértők. Az is biztosnak tűnik, hogy nem sokkal ez után került a megtalálás helyére a holttest, tehát valószínűleg nem napokkal később vitte oda az elkövető. Egyre valószínűbb, hogy autóba kényszerítette be a tettes Katát. Hogy hol történt ez, azt egyelőre nem sikerült meghatározni.
10: 57 – Hazarendelték a Balatonról a pécsi rendőröket – tudják, kit keresnek?
A Dunántúli Napló információja szerint visszarendelték a Balatonról Pécsre a Készenléti Ügyeleti Szolgálatot – ez akár jelentheti azt is, hogy közel jár a rendőrség a gyilkos vagy gyilkosok azonosításához, s ezért van szükség a század jelenlétére, de azt is, hogy az adatgyűjtéshez kell a nagyobb létszám.
Úgy tudjuk, a nyomozást segítésére csütörtökön Pécsre érkezett budapesti sztárnyomozó, Kovács Lajos és kollégája visszatért Budapestre - akár ez jelentheti azt is, hogy a nyomozás a végéhez közeledik.
Kollégánk csütörtökön a pécsi városházán olyan információt hallott, amely szerint a meggyilkolt fiatal nő súlyos koponyasérülést szenvedett.
Forrás : http://www.bama.hu/   2012. július 13.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése