2012. július 13., péntek

Bűnös magyarok' Mit tenne velük egy konstancai diák?

Kedves Olvasó ' Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek a cikk elolvasása után'
Ismét megerősítést nyert, hogy Románia nyomorúságos közállapotaiért nem a korrupció és a politikusok gátlástalansága a felelős, hanem mi, magyarok. Ezúttal nem akárki, nem az utca egyszerű embere jelentette ki, hogy nélkülünk jobb lenne, hanem olyasvalaki, aki cáfolhatatlanul bizonyságot tett intelligenciájáról: az egyetlen olyan Konstanca megyei diák, aki megyéjében színjeles eredménnyel érettségizett.
A jeles ifjú tizennyolc esztendejének minden bölcsességét megcsillogtatva közölte: politikusnak készül, mivel az országot meg kell szabadítani a tolvajoktól, a magyarokat pedig ki kell rúgni a parlamentből.
Sokszor elhangzott már, hogy az idei érettségi eredménye hű képet ad a romániai oktatási rendszerről. Ezzel magam is teljesen egyetértek, de nemcsak abban a tekintetben, hogy a katasztrofális bukási arány a közoktatás katasztrofális állapotának hűséges tükre. Hanem a konstancai aranyifjú kapcsán is: színjeles bizonyítványával együtt egy olyan oktatási rendszer terméke ő, amely történelem címén olyan mitológiát tanít, amelynek olvastán az ógörög mítoszgyártók is elsírták volna magukat az irigységtől, és istenekről és hősökről szóló költemények alkotása helyett inkább elmentek volna bodros gyapjú bárányokat legeltetni az olajfák tarkította attikai lankák között. Ezen történelemszemlélet alapja, hogy a románok az őshonos dákok és a hódító rómaiak frigyéből származnak, és mindvégig jelenlegi szállásterületükön éltek – Erdélyt is beleértve.
A magyarokról így nagyjából olyan kép alakul ki, hogy csakis barbár hódítók lehetnek, akik még a besamelmártást is nyereg alatt puhítják, legkedvesebb hobbijuk pedig a mai napig is a szegény románok elnyomása és/vagy román vér ivása. (E célból pedig a magyar képviselők kedvéért még a bukaresti parlament büféjében is külön csapolórendszert telepítettek, hogy otthonuktól távol is hódolhassanak a románvér-ivás szenvedélyének).
Azért egyszer ki kellene próbálni, mennyivel lenne jobb Romániának, ha egy hónapig egyetlen magyar sem menne be dolgozni, sem a parlamentbe, sem máshova, és nem fizetne adót és más illetékeket sem. Ha Bukarestben és Konstancán ettől valóban egy csapásra megszűnik minden nyomor, és a politikusok is kevésbé lesznek aljasak, akkor én leszek az első, aki azt javaslom: a tizennyolc éves géniuszt kiáltsák ki Románia istenkirályává. Nekünk meg fizessenek egy, csak oda szóló jegyet Sydneybe.
Forrás: kronika.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése