2012. július 14., szombat

Átverték társaikat a gyanúsított zsaruk

Az újabb információk segítenek a Vizoviczky-ügy felgöngyölítéseben.A nyomozás előrehalad és így több részletet tudhatunk meg.A Blikk információ az egyik lehetséges verzió lehet.Elképesztő hogy hogyan tudott működni egy maffia hálózat a rendőrség segítségével.
Az éjszaka császára ellátogatott a jól menő klubokba, és vételi ajánlatot tett. Ezt a szórakozóhelyek tulajdonosai rendre visszautasították, hiszen eszük ágában sem volt eladni az arany tojást tojó tyúkot.

A nemleges választ követően Vizoviczki békében távozott, a rá következő hetekben azonban ezek a helyek a folyamatos rendőri vegzálás és razziák miatt gyakorlatilag ellehetetlenültek.

A gyanú szerint ezt a piszkos munkát végezték a korrupcióval gyanúsított zsaruk, a más kapitányságoktól „kölcsönvett" járőrökkel végeztetve a meló nagyját.

Végül a zaklatásban kifáradt tulajoknak nem maradt más választásuk, eladták klubjukat az éjszaka császárának. A hatóság szerint ez a módszer tette óriásivá a Vizoviczki-birodalmat.
 Lajosnak és Gulyás Imrének elég hatalma volt. Hozzáfértek információkhoz, adatokhoz, amivel becsaphatták kollegáikat, akiket erősítésként, bűnüldözésre kértek kölcsön.

Még az odavezényelt rendőrök parancsnokai sem sejtették, hogy amit legális rajtaütésnek gondolnak, az egyszerűen Vizoviczki piachódítását szolgálja. Úgy tudjuk, több olyan zsarut is kihallgattak, akiket szolgálati időbe vezényeltek a szórakozóhelyekre.

A rendőrség most védelmet, és névtelenséget ígérve megpróbálja szóra bírni a Vizoviczki diszkók korábbi tulajdonosait. Azt szeretnék tőlük tudni, hogy milyen módszerekkel kényszerítették őket arra, hogy megváljanak jövedelmező vállalkozásaiktól.

Mint megírtuk, a rendőrségi korrup­ciós ügy június 1-jén robbant, akkor négy főrendőrt, Kalmár Tamást, Hopka Lajost, Gulyás Imrét és K. Attilát kapták el. A gyanú szerint a rendőrök több százezres, illetve milliós havi apanázst kaptak éveken át azért, hogy az éjszaka császárának szórakozóhelyeit megvédjék, a konkurenciát pedig zaklassák.
Gulyás Imrének volt elég hatalma az átveréshez


Blikk-összeállítás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése