2012. július 8., vasárnap

Aki edzője volt Orbán Viktornak '

Nagy érdeklődéssel olvastam Nagy László interjút.Az egyik ok az,hogy Nagy László volt egyik kedvenc játékosom.A másik ok az,hogy Nagy László volt Orbán Viktor egyik edzője.Mit nyilatkozik Nagy László Orbán Viktorról a sonline.hu-ban?
– Kevesen mondhatják el magukról, hogy a miniszterelnök edzője volt, ráadásul aranyba is öntötték a nevét...
– ... méghozzá kétszer is. Előbb 2004-ben az NB III-at, majd rá egy évre az NB II-tőt nyerte meg a Felcsút.

– A pályán is központi figura volt Orbán Viktor?
– Amikor pályára lépett – s igaz ez az edzésekre is –, mindig a maximumot próbálta nyújtani. A társai talán tudat alatt is őt keresték a labdával, hagyták, hogy had ő végezze el a szögletet, szabadrúgást. Nem labdarúgónak készült, de imádta és imádja ezt a sportot. Ha erre teszi fel az életét, NB I-es játékos válhatott volna belőle.
Nagy László dicsérő válaszát olvasva azt gondolom,hogy Orbán Viktor ismeri a magyar labdarúgást és szeretne javítani .Központi figura volt a pályán és pozitív volt a hozzáállása a focihoz.Nagyon sok pénzt fektet be a sportba és különösen a fociba.Mikor lesz eredmény? Az biztos,hogy nem azonnal.Szükséges egy új generáció,új mentalitással ahhoz,hogy legalább a világ középmezőnyébe legyen ismét a magyar foci.Az új Aranycsapat csak 
álom marad.Mi a véleménye Nagy Lászlónak a magyar fociról? 
– Ha összevetjük a magyar focit a spanyollal...
– De ne hasonlítsuk össze, mert nem érdemes. Mindenben sokkal jobbak nálunk. Egyszerűen elrohant mellettünk a világ. Annak idején mi még partiban tudtunk lenni egy Bayern Münchennel, egy Benficával vagy egy Juventussal. Ma már ez sajnos elképzelhetetlen. A magyar pályákon is lefutják ugyan a 12–13 kilométert, csak nem mindegy, hogyan. Az az igazság, hogy borzasztó lassú a játékunk.

– Mi ennek az oka?
– Nálunk is vannak tehetségek, csak míg mondjuk Spanyolországban a tehetségekből labdarúgókat nevelnek, addig nálunk jobb híján örök tehetségek maradnak. A merítési lehetőség is egyre szűkebb: megszűnt a tömegsport, felszámolták a grundokat, eltűntek a gyári csapatok.
Lehet rosszul esik ezeket olvasni,de ez a reális helyzet.Vajon Orbán Viktor megtudja változtatni ezt a helyzetet?Sajnos nem.Csak akkor,ha legalább húsz évig ő lenne a miniszterelnök.Arra értem,hogy támogatva lenne a sport,ha Orbán Viktor lenne a miniszterelnök.Mint foci rajongó azt szeretném,ha a magyar foci ismét a régi fénybe tündökölne.Orbán Viktor meddig lesz miniszterelnök? Nem tudom.Ha visszagondolok arra boldogságra amikor a legutolsó magyar siker volt a Videoton sikere,melyről sokat írtak Európába vagy a Fradi döntőjére a kijevi Dinamóval,hát jön egy rossz érzés.Nagy út előtt áll a magyar labdarúgás,ha ismét a jók között akar lenni.Én nem látom a nagy akarást? A baj én velem van,mert negatív a szemléletem.Ki volt nagy László?Ismerik a pályafutását? Olvassák el sonline.hu cikkét és egy összefoglalót az életéről ' 
Nagy László (Buzsák, 1949. október 21.) olimpiai bajnok magyar labdarúgó, edző.
1962-ben kezdett el futballozni a fonyódi labdarúgó-csapatban, majd 1965-ben igazolt az Újpesti Dózsához, ahol pályafutásának legnagyobb sikereit élte át. Első felnőtt sikere az 1968-as mexikóvárosi olimpián szerzett aranyérem volt. 1969-ben lett először magyar bajnok, melyet a Dózsával sorozatban hatszor megvédett,kilencszeres magyar bajnoki cím tulajdonosa. Emellett ötszörös MNK győztes[1969,1970,1975,1982 és 1983-ban] a Magyar Népköztársaság Kupát is megnyerte. 355 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt.
A magyar labdarúgó-válogatott-ban először 1970-ben szerepelt. 1974-ben az utánpótlás Európa-bajnok válogatott tagja volt. Kisebb visszaesések után 1978-ban és 1979-ben ismét magyar bajnok a Dózsával, ill. 1982-ben MNK-győztés lett. 1983-ban távozott az Újpesttől, majd egy évig a svájci Locarno együttesében vezette le aktív pályafutását. A magyar válogatottban huszonöt alkalommal szerepelt.
További információ : hu.wikipedia.org 
Interjú Nagy Lászlóval Videó /Dinó


 Magyarország-Bolivia 1977-ben. Nagy László gólja 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése