2012. szeptember 6., csütörtök

Ki nem mond igazat az IMF hitelről?

Ki nem mond igazat az IMF hitelről? A Magyar Nemzet? Orbán Viktor? Az IMF? Orbán Viktor csak igazat mond,kivéve ha  választási beszédet mond.Hát nézzük '

Tájékoztatást kapott szerda este a Sárváron ülésező Fidesz–KDNP-frakció a kormánytól a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételeiről – értesült a Magyar Nemzet. Íme, az IMF követeléseinek listája: nyugdíjak csökkentése; nyugdíjkorhatár-emelés; családi pótlék csökkentése; személyi jövedelemadó-emelés; privatizáció; utazási kedvezmények csökkentése; bürokrácialeépítés; általános, értékalapú ingatlanadó; önkormányzatok kiadásainak csökkentése; bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.
Tovább: mno.hu 

Orbán Viktor közölte: „az IMF és az EU Magyarországnak felkínált kölcsönével szemben támasztott feltételeit” – amelyek a Magyar Nemzet csütörtöki számában jelentek meg – a kormánypárti képviselőcsoport is végigvette Sárváron, „van tehát tudásunk most már arról, mit várnak tőlünk azok, akiktől egy biztonsági, pénzügyi garanciát szeretnénk igénybe venni”. „A lista hosszú, a sajtóban olvasható” – jegyezte meg.
Nem érdekei Magyarországnak
Hangsúlyozta: ezek a lépések viszont nem érdekei Magyarországnak, „ezért a frakcióülés arra az álláspontra helyezkedett, én személyesen is ezzel a véleménnyel értek egyet, hogy ezen az áron, így nem” – mondta Orbán Viktor.
Az ülésen részt vevő képviselők a Hír TV-nek név nélkül megerősítették, hogy téma volt a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalássorozat és a megállapodáshoz szükséges feltételek. Hozzátették: folytatódnak a tárgyalások az IMF-fel, és alternatív javaslatokat szeretnének kidolgozni már az ősz folyamán.
A Hír Televízió tudósítója elmondta azt is, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is részt vesz csütörtökön az ülésen, de a téma nem az IMF lesz, hanem a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatos esetleges újabb intézkedésekről fognak beszélni. Azt, hogy a képviselők megfogalmaznak-e bármilyen kérdést Matolcsy György felé, nem tudni – tette hozzá a helyszíni tudósító.
Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakának hétfői nyitányán tájékoztatja a közvéleményt a részletekről, Rogán Antal pedig pénteken délelőtt tart sajtótájékoztatót.
 Forrás : mno.hu
Brutális IMF feltételek? Hir TV videó '
Igy nem kell - nyilatkozta Orbán Viktor a Facebookon ' 
Uniós forrás szerint nem pontos a hitelfeltételekről közzétett lista
Brüsszel, 2012. szeptember 6., csütörtök (MTI) - Nem pontos az a lista, amely a magyar sajtóban megjelent és állítólag azokat a feltételeket tartalmazza, amelyek teljesítése fejében a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió hajlandó lenne megállapodni Magyarországgal - értesült egy név nélkül nyilatkozó uniós forrástól csütörtökön az MTI.
    "A lista nem tükrözi pontosan a megtárgyalt kérdéseket. Más szavakkal: a listán szereplő reformok egy része szóba sem került, más része pedig nem úgy került szóba, ahogy az a sajtóban megjelent" - tudatta az MTI-vel egy uniós forrás.
    "Ezen az áron, így nem" kell biztonsági, pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az Európai Uniótól - jelentette be a Fidesz-KDNP-frakció döntését csütörtökön Facebook-oldalán a miniszterelnök.
    Orbán Viktor ezzel a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent IMF-kölcsönfeltételekre utalt, amelyek egy részét, így a nyugdíjak csökkentését, a bürokrácia leépítését, a bankadó megszüntetését és a bankoknak juttatandó pénzeket ő maga is felsorolta a közösségi oldalon közzétett videoüzenetben.
    Az Európai Bizottság csütörtökön nem kívánt a miniszterelnök sajtóban megjelent kijelentésére reagálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése