2012. szeptember 1., szombat

Azeri külügyi szóvivő: jogszerű volt Safarov kiadatása

Ez olvasható az MTI honlapján :


Baku/Budapest, 2012. szeptember 1., szombat (MTI) - Az azerbajdzsáni külügyminisztérium szerint jogszerű volt Safarov kiadatása.
    A külügyminisztérium szóvivője szombati nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy Ramil Safarov kiadatása nem ütközött nemzetközi jogi normákba. A kiadatás Azerbajdzsán és Magyarország kétoldalú ügye, amelyet a fennálló jogi kereteken belül rendeztek - mondta Elman Abdullajev szóvivő a trend azeri internetes hírportál jelentése szerint.
    Safarovot pénteken adta ki Magyarország Azerbajdzsánnak. A férfit 2004-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Budapesten örmény katonatársa meggyilkolásáért. Kiadatását követően elnöki kegyelemben részesült. Az eset miatt Örményország felfüggesztette diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal.
    Az örmény elnök, Szerzs Szargszján kijelentéseivel kapcsolatban a szóvivő "hisztérikus nyilatkozatokról" beszélt, azok - mint fogalmazott - nem jelentenek mást, mint "show-t és populizmust". 
    Örményország és Azerbajdzsán viszonya a kaukázusi Hegyi-Karabah terület feletti fennhatósággal kapcsolatos konfliktus miatt az 1980-as és 1990-es évek fordulója óta feszült. A területért az 1988 és 1994 között 30 ezer halálos áldozatot követelő háborút vívtak az örmények és az azeriek.
http://en.trend.az/news/politics/2060944.html 

Az azeri külügyi szóvivőnek igaza van,mert az azeri gyilkos kiadatása nemzetközi jog szerint lett lebonyolítva.Nem lehet belekötni' Csak hát túl megy egy határon.Emlékeznek még az írországi gázolóra,aki súlyos balesetet okozott részegen?Azt is kimenekítette Írország és nincs semmi baja.Éli az életét.Milyen nagy volt a magyarországi felháborodás' Jelenleg az örmények vannak hasonló helyzetben.Milyen nagy a különbség ' Magyarország miért játszotta ki ezt a kártyát? Orbán Viktor miért hallgat?Ennyire ki lehet játszani a nemzetközi jogrendszert?Miért vett részt ebben a magyar kormány?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése