2012. szeptember 7., péntek

Az Európai Bizottság a magyar válaszra vár

Orbán Viktor interjúból egy kicsit mást tudunk az IMF tárgyalásról.Az Európai Bizottság válaszra vár.Az a kérdés hogy a magyar kormánynak van válasza? Az EB szóvivője szerint a tárgyalás dokumentuma bizalmas és nem egyezik a Magyar Nemzetben megjelent dokumentummal.Mit értsünk ezen?Valaki nem mond igazat? Kinek az érdeke?Orbán Viktor azt ígérte,hogy legtöbb 10 napon belül lesz válasza a magyar kormánynak.


Brüsszel, 2012. szeptember 7., péntek (MTI) - Az Európai Bizottság a magyar válaszra vár azzal a dokumentummal kapcsolatban, amelyet a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Unió és az Európai Központi Bank képviselői júliusban adtak át a magyar hatóságoknak Budapesten - közölte pénteken sajtótájékoztatón Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője.
    Bailly a dokumentum pontos tartalmát bizalmasnak nevezte, annyit árult el, hogy a dokumentum az uniós intézmények és az IMF közös előzetes véleményét tartalmazza a magyar gazdaság állapotát illetően és azzal kapcsolatban, hogy milyen lehetséges intézkedéseket látnának szívesen.
    Az MTI-nek a dokumentum tartalmát firtató kérdésére a szóvivő megjegyezte, hogy a sajtóban erről megjelent értesülések több pontatlanságot tartalmaznak. Olivier Bailly leszögezte, hogy a tárgyalások kezdeti szakaszban vannak, és most a magyar kormányon a sor, hogy ismertesse álláspontját a júliusban átadott dokumentummal kapcsolatban, a bizottság célja pedig az, hogy támogassa a fenntartható növekedést és foglalkoztatást Magyarországon.
    Arra a kérdésre, hogy a pénzügyi tranzakciós illeték magyar szabályozásával kapcsolatos brüsszeli aggályok hátráltatják-e a hiteltárgyalások menetét, Bailly azt válaszolta: az Európai Bizottságban egyelőre nem fejezték be a magyar válaszok elemzését azzal kapcsolatban, hogy a magyar rendelkezések összhangban állnak-e az uniós joggal. Ennek kapcsán is hangsúlyozta a szóvivő, hogy Brüsszel növekedésbarát, munkahelyteremtő politikát, a befektetők bizalmának megnyerését, valamint azt várja el Magyarországtól, hogy adórendszere kiszámítható legyen, mentes az ad hoc változásoktól.
    Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában kijelentette: lesz megállapodás a magyar kormány és az IMF, valamint az Európai Unió között, de nem azon feltételek alapján, amelyek csütörtökön napvilágot láttak; a kabinet ezért a következő hét-tíz napban alternatív tárgyalási pozíciót dolgoz ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése