2012. szeptember 5., szerda

Az Economist szerint Orbán és Szijjártó találhatta ki a baltásgyilkos kiadatását

Nagyon érdekes cikk jelent meg a The Economist angol újságban.Azt nem tudom a forrását,de hihető az amit leírnak.Mert Magyarországon semmilyen döntést nem hoznak Orbán Viktor beleegyezése nélkül.Ez sem kivétel.Ha így van akkor miért nem ismeri el?Lehet azért,mert Orbán Viktor csak a győzelmet akarja ünnepleni?És ha csak találgatás ez a cikk?

A magazin Eastern approaches nevű blogjának szerzője szerint „Ramil Safarov hazatérése és szabadon engedése az egyik legnagyobb diplomáciai vihart kavarta Közép-Európában, és a szavak nyilatkozatháborúba bekapcsolódott Oroszország, az Egyesült Államok és az Európai Unió is.”

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek és kitüntettek.

Örményország felháborodott a magyar lépésen, és megszakította diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal. Dühödt tüntetők magyar zászlót égettek Jerevánban, az örmény fővárosban és paradicsommal hajigálták meg a magyar konzulátust. 

A brit lap szerint meglepő a diplomáciai válság, ugyanis a magyar diplomaták általában jól informáltak és okosak. A magazin a többi között példaként hozza fel a líbiai krízisben vállalt magyar közvetítő szerepet. De – mint írják – úgy tűnik, hogy a Safarov-ügyet nem a Magyar Külügyminisztérium, hanem Orbán Viktor és Szijjártó Péter találhatta ki. 
Forrás : atv.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése