2012. szeptember 4., kedd

Baltával a fejben a Kossuth téren - tüntetők kérik az örmények bocsánatát

Az örmény népnek szóló bocsánatkérésként demonstrációt tart kedden délután az Egymillióan a magyar sajtószabadságért civil szervezet. A rendezvény kezdetén párezren lehettek a helyszínen, volt, aki baltával a fején jelent meg.
A Kossuth térre hívta tüntetni az embereket az Egymillióan  a magyar sajtószabadságért nevű szervezet, hogy az örmény nép bocsánatát kérjék, amiért a kormány átadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársát Budapesten rasszista indítékból agyonverő Ramil Safarovot, akit hazájában rögvest kegyelemmel szabadon engedtek.
Árok Kornél a tüntetésen
Fotó: Stiller Ákos
A rendezvényen párezren lehetnek tudósítónk szerint, a hangulat paprikás. A helyszínen feltűnt Árok Kornél, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt elnöke egy fejére applikált játékbaltával. A transzparensek között leginkább a Szolidaritás zászlói látszódnak, volt pár SZDSZ-es zászló is, de a szervezők kérésére azokat elrakták a demonstrálók.
Az első beszéd Rényi András művészettörténész, egyetemi tanáré, aki azt mondta, hogy a tömegeket a szégyenérzet hozta a Kossuth térre, amiért a magyar kormány elengedett egy középkorian brutális rasszista gyilkost, olyan pénzt remélve ettől, amellyel senkinek sem kell majd elszámolni.
Fotó: Stiller Ákos
A transzparensek között felbukkan még a "Viktor, elbaltáztad", a "baltáskormány", valamint "a becsület nem eladó" is, mások pedig egy Ramil Safarov arcképével összemontírozott Orbán-fotót tartanak.
Balavány György újságíró szerint, akinek blogja a hvg.hu-n olvasható, Magyarország felkerült a történelem szégyenfalára, "köszönjük, Orbán Viktor!". Kijelentette, hogy nem akarja, hogy Orbán viktor őt, családját, nemzetét a továbbiakban képviselni merészelje.

Forrás : hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése