2012. július 1., vasárnap

Vargától Tamástól Kaya Ibrahimig

Nem tartozom a pénzügyi szakértők közzé, ezért nem is írok véleményt.Már régen tabu téma a Fidesz pénzügyi manőverei.Ha nem értek hozzá,akkor nem lehet véleményem.A Fideszben voltak és vannak olyan személyek akik irányították a Fidesz pénzügyeit.Az egyik Varga Tamás volt,aki rendőrkézre került.Ki Varga Tamás?Ezt olvashatjuk :
Az egyik rejtélyes "vaskarika" a Hollandiában minap rendőrkézre került Varga Tamás. Székesfehérvárott született 1963 márciusában, értelmiségi család egyetlen gyerekeként.
- Szülei nagyon elkényeztették - meséli nekünk közeli ismerőse. - Gyakran dicsekedett gyermekkori lemezgyűjteményével. Ahogy megjelent a legújabb Led Zeppelin, neki heteken belül megvolt. Pedig ezért a Lajtán túlra kellett menni.Forrás: 168ora.hu

 Varga Tamás egy elkényeztet gyermek volt tele pénzel.Róla el lehet mondani,hogy kellő időben a kellő helyen volt. A Fideszben kezdte a pályafutását.A baráti köre sokat segített neki.Hogyan kezdődött?
Egykorvolt barátok, pályatársak és memoárírók visszaemlékezéseiből kirajzolódik a nagyszájú, erős akaratú egyke képe, aki hamar vezéregyéniséggé válik a vegyes felhozatalú városi gimnáziumban, a Teleki Blankában. Nem csinál titkot abból, hogy otthon a Szabad Európát hallgatja, ami növeli nimbuszát a szerveződő "önképzőkörben". A csapathoz később csatlakozik Orbán Viktor. A társaság, Debreczeni József - a kormányfő életrajzírója - szerint "Orbán szellemi fejlődése és kezdeti politikai szocializációja szempontjából nagy jelentőséggel bírt". A brancshoz tartozik az egyívású fiúknál három évvel idősebb Simicska Lajos is.

Érettségi és katonaság után a trió Budapesten tanul tovább: Orbán és Simicska a jogon, Varga a közgázon, ám gyakori vendég a másik kettő közös kollégiumi szobájában. Varga a tanulásnál többre tartja a bizniszt, így előbb halaszt, majd bukik az egyetemen. Első nekifutásra antik könyvek, periodikák adásvételével foglalkozik, sikerrel. Ennek köszönheti, hogy beveszik a Századvég című folyóirat kiadási munkálataiba. Alapítója és tulajdonosa lesz a lap működtetésére életre hívott Századvég (később Centum) Kft.-nek. Az ügyvezetők és tagok között megtalálható Orbán Viktor, Kövér László, Kövér Szilárd, Stumpf István, Simicska Lajos és Schlecht Csaba. A céget végül - több másikkal együtt - a németországi török hegesztőmunkás, Kaya Ibrahim vette meg.Forrás: 168ora.hu 
Nem kommentálom a fent olvasottakat,de egy név nagyon zavar, a Kaya Ibrahimé.Hogyan kerül Kaya Ibrahim egy németországi török hegesztőmunkás ebbe a csoportba? Egyik lehetséges válasz az is lehet, hogy Kaya Ibrahim magyar származású,csak török neve van.A másik az is lehet,hogy A Fidesz egyik németországi szimpatizánsa aki megmentette a Fideszt.Az is lehet,hogy ez csak egy fedőnév,akinek a személyét soha nem tudjuk meg,mert államtitok.Ezt a témát jobb ha nem boncolgatom,de már akkor nem volt világos előttem Kaya Ibrahim személye.Nem is merem leírni az egyik lehetséges választ.Az is lehet,hogy a Fideszt átverte a török Kaya Ibrahim? Varga Tamás ügyében ítéletet hirdettek :
A Debreceni Ítélőtábla ma jogerősen három és fél év letöltendő börtönre ítélte különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás miatt Varga Tamás Sándor üzletembert, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját. (…) a bűncselekmények lényege az volt, hogy Vargáék fiktív beruházások, fiktív számlák és a vádlottak érdekeltségében lévő cégek révén jogtalanul igényeltek vissza forgalmi adót. (…) Varga Tamás Sándornak a letöltendő börtönbüntetés ellenére nem kell büntetés-végrehajtási intézetbe vonulnia az előzetesben töltött idő beszámítása miatt.Forrás: fedor.blog
Varga Tamást elfogták,mert elfogyott a pénze' Még ilyet ' A beszámoló:
- Miután eltűnt, magyarországi kapcsolatait figyeltük - meséli Hoffman. - Idén februárban találtunk rá ismét.
A helyi hatóságok két magyar rendőr segédletével április hetedikén ütnek rajta bérelt lakásán. Varga a berontó rendőrök elől a fürdőszobába menekül, s magára zárja az ajtót. Végül megadja magát.
A Fidesz egykori pénzügyi zsenije most holland kiadatási fogságban várja hazaszállítását. Négyesztendőnyi bujkálás után idehaza öt évet kell leülnie. Harmadik történetét, az "áfásat" pedig csak most kezdik tárgyalni.
Az ügyet ismerők nem értik, hárommilliárdos csalás után miért nem hagyta el a kontinenst. Egyik munkatársa lapunknak ezt azzal magyarázta: nem volt tartaléka, soha nem gondolt rosszabb időkre.
- A közelben kellett maradnia, hogy tarthassa a kapcsolatot azokkal, akik itthonról pénzelték.  Forrás: 168ora.hu 
Mi lesz Kaya Ibrahimmal? Semmi.De az egyik cikkben választ kaptam a kérdésemre.Egy interjúban ezt nyilatkozta Weisz József Kaya Ibrahim:
– Ebben az időben már kettős állampolgár volt?
– Igen, magyar-német állampolgár vagyok. Szóval a W+A pár hónap alatt adósságokba került, úgyhogy elhatároztam, hogy megszabadulok tőle. És itt kapcsolódik a történethez Kaya Ibrahim.
– Honnan ismeri?
– Löwensteinben szomszédok voltunk, idestova tizenhat éve ismerem.
– Magyarországon szinte fogalommá vált a neve, miközben alig tudunk róla valamit. Mondjon néhány szót!
– Kaya Ibrahim most harminchét éves, négy gyerek apja, egy autógyárban hegesztő. Gyerekkorában érkezett Németországba a családjával.
A házuk alsó részét a helyi mohamedán vallási közösség használja, Ibrahim apja az egyik elöljáró.
– Honnan jött az ötlet, hogy neki adja el a cégét?
– Ez nem egy eredeti ötlet, nagyon sokan csinálták, és szerintem csinálják ma is: amikor becsődöl a cég, eladják egy külföldinek, onnantól kezdve aztán nála keresik a köztartozásokat is. Nekem ott volt a lehetőség a szomszédban, Ibrahim. Megkérdeztem tőle, vállalja-e, azt mondta, ha nem lesz probléma, akkor igen. Csúnya szó, ha azt mondom, hogy üzlettársak voltunk, mert baráti gesztus volt tőle, hogy megvette a cégemet. Hogy kapott-e ezért pénzt, az egy dolog.
– Gondolom, kapott.
– Néhány ezer márkát.
– Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen adásvétel?
– Mi csütörtök este indultunk Magyarországra, vasárnap már újra Németországban voltunk, hétfőn dolgozni kellett.
– Mekkora adósságtól szabadult meg?
– Nem milliókról van szó, ezek köztartozások voltak. De nehogy azt higgye, hogy abból a bizniszből éltem, hogy eladogattam a mások gázos cégeit, ez nem így volt, csak három esetben. Az enyém vonzotta a másik kettőt: az egyik ismerősöm, Sipos László szintén túl akart adni két "beragadt" vállalkozásán. Ezeket Kaya Neset, az Ibrahim bátyja vette meg, nem is volt belőle semmi probléma, mindenki jól járt. A magyarországi cégbíróság egy idő után törölte a cégeket a nyilvántartásból, mivel az új tulajdonosokat nem találták. Forrás: hetek.hu
Ha sokan hasonló módszereket alkalmaztak,akkor ez nem bűn.Ők voltak az ügyeskedők.Kaya Ibrahim csak szívességet tett.Nincs semmi baja.Tanulság saját magamnak:Jobb becsületesen élni'
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése