2012. július 11., szerda

Matolcsy kezében van a csodafegyver?

Taps Matolcsynak 'van egy hatásos csodafegyvere,mely megmenti a forintot.Az új gazdasági politika szellemi atyja Matolcsy György megint elkápráztatja a világot az új csodafegyverével a Matolcsy Puttal. Mi az a Matolcsy Put? 
A devizahitelesek nagy bánatára és a forint shortosok nagy örömére (nemzet)gazdasági miniszterünk mindig elő tud varázsolni valami újat, amivel az euró/forint árfolyamot feltornássza. Legutóbb a 300 milliárdos közteher csökkentési javaslata és az Államkincstárra, valamint a jegybankra kivetendő tranzakciós adó bizonyult sikeresnek a forint gyengítésében.
A hazai deviza és a magyar állampapírok már épp kezdtek relatív erőt mutatni (erősödtek, amikor más kockázatos eszközök nem), amikor Matolcsy György bejelentette új ötleteit. A forint rögtön gyengülésnek indult, nem törődve az EU csúcs eseményei nyomán kialakult globális rallyval. Ez is bizonyítja, hogy csodafegyver van a magyar gazdaságpolitika szellemi atyjának kezében. Jó hír a forint shortosok számára: működik a Matolcsy Put.
Olvassák el a teljes bejegyzést az Alapblogban' Matolcsy kezd hasonlítani egy bűvészhez.Néha mesél,néha elővesz a kalapból valamit és megáll a forint' Hajrá Matolcsy '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése