2012. július 7., szombat

Hatmillió forintot fordított Nyirő József újratemetésének előkészületeire az Országgyűlés Hivatala

Hatmillió forintba került az Országgyűlésnek Nyírő József újratemetése.Ez sok vagy kevés? Vadai Ágnes (DK) szerint sok, az Országgyűlés szerint nem.A prefektus miatt meghiúsult az újratemetés.Az Országgyűlés indoklása szerint nem ideológiai hanem kegyeleti ok miatt döntöttek Nyírő újratemetésének a támogatása érdekében.Ki hiszi el ezt az indoklást?Ha így lesz,akkor mindegyik távolban meghalt magyar újratemetését fogja támogatni az Országgyűlés? Csak a jobboldali magyarok újratemetését fogja támogatni az Országgyűlés?Vadai Ágnes meg van elégedve a válasszal?

Budapest, 2012. július 6., péntek (MTI) - Hatmillió forintot fordított Nyirő József újratemetésének előkészületeire az Országgyűlés Hivatala, derül ki a házelnök kabinetfőnökének tájékoztatásából, amelyet a Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozó Vadai Ágnes kérdésére adott.
    Veress László válaszát a DK küldte el pénteken az MTI-nek.
    Kövér László kabinetfőnöke ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy az író újratemetését a Székelyudvarhelyért Alapítvány kezdeményezte, egyidejűleg védnöknek kérve fel a házelnököt. Emellett arra is emlékeztetett, hogy Nyirő József sírhelyének gondnoka a magyar állam, a sírgondnoki jogokat az Országgyűlés Hivatala gyakorolja.
    Tájékoztatása szerint a parlamenti hivatal összesen 6 millió 42 ezer forint értékű kötelezettséget vállalt az újratemetéssel összefüggésben.
    Veress László a Vadai Ágnesnek küldött válaszában ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Nyirő József újratemetése nem ideológiai vagy politikai kérdés, hanem kegyeleti aktus.
MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése