2011. szeptember 20., kedd

Van vagy nincs tandíj? NINCS TANDÍJ.

Van vagy  nincs  tandíj?Hivatalosan :NINCS  TANDÍJ.De  van  önköltség,vagyis  kell  fizetni 'De  ez  más 'Cséfalvay  megmagyarázta 'Ez  a  hivatalos  válasz.Akinek  van  pénze,az  tovább  tanulhat.Akinek  nincs,segít  a  kormány .Tehát  lényegében  nincs  tandíj.Ha  nem  értik,akkor  nincsenek  egyedül '

Hallgassa meg
Hiába értetlenkedett a nemzetgazdasági államtitkár, jól érthető volt Hiller István MSZP-s volt oktatási miniszter kérdése az azonnali kérdések és válaszok órájában, a parlamentben. Hiller István a tandíj befvezetése felől érdeklődött, s megkérdezte, mit jelent az egyetemi tanulmányokra fizetett önköltség. Cséfalvay Zoltán kitért a válaszadás elől, helyette arról beszélt, hogy milyen fontos a felsőoktatás finanszírozásának átalakítása egy hatékony, a gazdaság igényeit kielégítő felsőoktatás jöjjön létre. Hiller István felvetésére azt mondta, ő leírva nem látott semmit. 
Hiller István viszontválaszában közölte, amiről a kormány beszél, az tandíj. Ha valaki a z egyetemen, tanulmányiért önköltséget fizet, azt a világ minden nyelvén tandíjnak nevezik. Emlékeztetett a Fidesz három millió embert hurcolt az urnák elé, hogy a tandíj és ösztöndíjrendszer ellenes népszavazáson verjék át a magyar embereket a szavazat miatt. Most meg itt állnak és azt sem meri kimondani, hogy tandíj.

A Fidesz csak feltételekkel támogatná a diplomások röghöz kötését. Ezt nem minden szakma esetében írná el a kormánypárt, hanem csak ott, ahol magas a képzési költség, illetve a külföldre vándorlás aránya- erről a párt szakpolitikusa beszélt az Origónak. Az internetes kormányzati forrásból úgy tudja, hogy egyelőre nem dolgozták ki, utólag milyen módon szednék be a külföldi munkát vállalok képzésnek költségét.
  Forrás : http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=133002

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése