2011. szeptember 21., szerda

Pedofil papok.Miért ?

Létezik  pedofília?Léteznek  pedofil  papok? A  válasz  az,hogy IGEN.Egyre  több  pedofil  ügyről  számol  be  a  sajtó.Sajnos  sok  katolikus  pap  érintett.Az  egyik  friss  ügy  az  írországi  miniszterelnök  és  a  Vatikán  között  van.A  miniszterelnök  szerint  a  Vatikán  megakadályozta  a  pedofil  papok  felelősségre  vonását.Mi  a Vatikán  válasza? Idézet  a cikkből :
A Szentszék a közlemény szerint "sajnálja és szégyelli", hogy papok szexuális visszaélést követtek el gyerekek ellen, de kijelenti, hogy a vádak megalapozatlanok.
 Ez  egy  nevetséges  magyarázat.Vajon  megfog  tisztulni  a  katolikus  egyház ?Lehet.De  mikor?Első  lépés : ha  megtisztítja  az  egyházat  a  bűnös  és  erkölcstelen  papoktól 'Ez  lehet,hogy  utópia.Mert  a  pápa  nem  enged.Nem  hagyja  a  papokat  nősülni ' Az  egyik  pápa  megtiltotta  a  házasságot  a  papoktól.Az  egyházi  dogma  fontosabb  mint  a Biblia .De  Nézzük  meg  az  előzményt '
Az Egyházi Törvénykönyv mit mond a papi nőtlenségről?
„247. kán. — 1. §. A nőtlenség állapotának megtartására megfelelő neveléssel készítsék fel őket, hogy megtanulják a celibátust úgy becsülni, mint Isten különleges ajándékát.
2. §. Megfelelően ismertessék meg a növendékekkel az egyházban szent szolgálatra rendelt személyek sajátos feladatait és terheit, s ne hallgassák el a papi élet egyetlen nehézségét sem.
277. kán. — 1. §. A klerikusok kötelesek a mennyek országa kedvéért örökös és teljes önmegtartóztatásban élni, ezért meg kell tartaniuk a celibátust, mely Isten különös ajándéka; ezáltal a szent szolgálatra rendelt személyek könnyebben kapcsolódhatnak osztatlan szívvel Krisztushoz, és szabadabban szentelhetik magukat Isten és az emberek szolgálatára.”
Részlet Bereczkei Tamás Evolúciós pszichológia című könyvéből:
„A katolikus egyházban a XII. századra tehető a kialakulása, amikor II. Innocent pápa megtiltotta az egyházi személyek házasságát.
Kialakulása annak köszönhető, hogy komoly gazdasági és politikai előnyöket hordozott a társadalom bizonyos csoportjai számára: megakadályozta az egyházi birtokok szétaprózódását, mérsékelte a kléruson belüli hatalmi harcokat, biztosította a papok lojalitását és engedelmességét stb.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése