2011. szeptember 18., vasárnap

Kinek a kezében van Magyarország sorsa ? Egy akció margójára '

Szombat  délután  és  esete  a  Lánchídnál  volt  egy  akció  vagy  rendezvény,melynek  a címe : Tudományok  Hídja.Nagyon  sok  látogató  volt,mert  a  tudományos  fejlesztéseket  láthatták.Több  hasonló  akcióra  lenne  szükség  mert    a  tudományos  fejlesztésekben  Magyarország  lemaradt.Bartók  Marcell  az  akció  főszervezője  kijelentette,hogy : "az ország jövője a tudósok kezében van"
Magyarország  jövője  Orbán  Viktor  kezében  van ' Nem  diktátor,de  a  kezében  van  a  teljhatalom.Nem  a  szavai ,hanem  a tettei  a  fontosak.Mögé  felsorakoztak  a  magyar  emberek  többsége.Vezetésével  Magyarországnak  jobb  lesz  a  sorsa ?


Ásványvizsgálók
Fotó: STOP/Leéb Ádám

A legfrissebb hazai tudományos fejlesztéseket csodálhattuk meg szombat délután és este a Lánchídon. A Tudományok Hídja elnevezésű akciót most először rendezték meg a fővárosban. Láthattuk az első magyar holdjáró, a Puli terveit, egy spagettiből készült hidat és a közelmúlt talán legismertebb magyar felfedezését, a Gömböcöt is.
A nyitás után egy órával is alig lehetett odaférni ahhoz a 15-20 sátorhoz, amelyet a projekteket bemutató egyetemek, főiskolák és kutatócsoportok állítottak fel a Lánchídon és a közeli Széchenyi (volt Roosevelt) téren. A különböző tudományterületek egymástól elválasztva kaptak helyet a hídon, miközben a téren előadásokat tartottak.

"Ez miben különbözik egy keljfeljancsitól?" - kérdezte valaki a Gömböc standjánál. A merészebbek úgynevezett szupravezető korongon érezhették meg, milyen lehet a föld fölött lebegni. Megcsodálhattuk a Shell Eco Marathonon szereplő alternatív hajtású versenyautókat és egy energiabringát is. Az Óbudai Egyetem pultjánál megmutatták, hogy a spagettiből készült híd akár ötszáz kilót is elbír, a Budapesti Műszaki Egyetem diákjai pedig a napenergiával működő ház, az Odoo project terveivel érkeztek. A csillagászat kedvelőinek ott volt a Puli, az első magyar holdjáró.

A rendezvény Bartók Marcell, a Tudományok Hídja projekt vezetőjének beszédével indult, amiből megtudhattuk, hogy Magyarország az utóbbi évtizedekben lemaradt a tudományos fejlesztések területén. "Gyorsabban kell futnunk, rengeteg innovációra van szükség" - hangsúlyozta Bartók, majd hozzátette: "az ország jövője a tudósok kezében van".

Tudományok hídja
Fotó: STOP/Leéb Ádám

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése