2011. szeptember 26., hétfő

Magyarországon kivégezték volna a texasi gyilkost?

Magyarországon  kivégezték  volna  a  texasi  náci  gyilkost?Szerintem  nem,mert  nincs  halálbüntetés .Magyarországon  nem  illik   a  szélsőjobbos  pártokat  büntetni vagy  kérdőre  vonni' Magyarország  fejlettebb  mint  Texas.Érdemes  elolvasni  a  cikket '

Texas kivégezte a náci gyilkost
A végzetes út, Byrd kínhalálának színhelye. A megjelölt részeken leszakadt testrészeket és vérnyomokat találtak
Huntsville – Beadták a halálos injekciót a 44 éves Lawrence Russell Brewernek, aki fajgyűlöletből vontatott végig autójával egy láncra vert afro-amerikait egy félreeső úton, míg áldozata bele nem halt sérüléseibe.

Brewer a 49 éves ifjabb James Byrddel végzett brutális módon. Ez volt a modernkori Texas egyik legvisszataszítóbb gyűlölet-bűncselekménye, amelynek elkövetésében hárman vettek részt. A halálsoron van és kivégzését várja a 36 éves John William King. A 36 éves Shawn Berryt már korábban életfogytiglanra ítélték.

Az áldozat: James Byrd
Brewer, King és Berry 1998. június 7-én, hajnali fél háromkor pillantották meg az út szélén bandukoló Byrdöt nem messze annak jasperi otthonától. Ez a hétezres kisváros Houstontól északkeletre található. Byrd szociális segélyeken élt, nem tartott autót, és ahová tudott, gyalogszerrel ment. Ez lett a végzete.
Ronccsá zúzott tetemét másnap reggel találták meg, olyan állapotban, hogy először azt hitték, valami vadállat szaggatta szét, később azonban megállapították, hogy valakik egy jármű mögé kötve vonszolták végig a hepehupás úton, olyan sebességgel, hogy testének egyes részei leszakadtak, ezeket úgy kellett összekaparni az útról. Byrd feje is leszakadt és az út mellé gurult.

A lánc
A súlyosan roncsolt tetemet az ujjlenyomatok alapján azonosították. A nyomozás megállapította, hogy az elkövetők belekötöttek a magányos férfiba, összeverték, majd a náluk lévő hétméteres lánccal öt kilométeren át vonszolták. Ami a testből megmaradt, azt leoldották a láncról és bedobták a helyi fekete templom és temető közti területre. Másnap már őrizetbe vették őket.

Brewer nem kért bocsánatot
A gyilkosság nyomán Jasper felkerült a térképre, a Ku Klux Klán és a Fekete Párducok pedig egyaránt tőkét próbált kovácsolni a történtekből.
Brewer nem kívánt semmit mondani az utolsó szó jogán. Kivégzésén jelen voltak a szülei, valamint áldozatának két testvére.
VN:F [1.9.3_1094]
Forrás : http://nepszava.com/2011/09/amerika/texas-kivegezte-a-naci-gyilkost.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése