2011. szeptember 21., szerda

Mennyi marad a borítékban az adóváltozások után?

Nem  voltam  kitűnő  matematikából.Lehet,hogy  Kalocsai  Zsolt  sem.Mert  ellentétes  a  kormány  véleményével.Matolcsy  kérdezzék'Ő  tudja  a választ 'Addig  is  olvassák  el  vagy  hallgassák  meg Kalocsai  Zsoltot 'Én  nyugdíjas  vagyok.Ha  nem  lesz  elég  a  nyugdíj,akkor  mit  csinálok ?Lehetek  az  Alaptörvény  Asztalának  a  szolgája  az  önkormányzatnál.Lehetek  újság  kihordó  vagy  parlagfű  irtó  is. De  főállásban  maradok  nyugdíjas,ha  nem  szüntetik  meg.De  a  legjobb  ötletem  az,hogy  lehetek  kormánydicsérő  tollforgató  is.Ez  sok  pénzt  jelent  'A  problémám  az,hogy  nem  vagyok  profi,de  azért  tudok  másolni '
Meghallgatom LetöltömKinyomtatom Elküldöm Betűméret + -


213 ezer forint bruttó jövedelemig csökkenni fognak a nettó bérek jövőre az adójóváírás megszüntetése és a munkavállalókat sújtó járulék egy százalékpontos emelése miatt - mondta el Kalocsai Zsolt, az RSM-DTM adószakértője.
Egyszerre vezeti ki az adójóváírás, illetve a félszuperbruttó rendszerét a kormány jövőre. Emellett egy százalékponttal emelkedik a munkavállalók által fizetett járulék. Mindezek hatására Kalocsai Zsolt, az RSM-DTM adószakértője szerint 213 ezer forint bruttó jövedelemig csökkenni fognak a nettó bérek 2012-ben.

A szuperbruttó és az adójóváírás kivezetése költségvetési szempontból lehet, hogy semleges, de tekintettel arra, hogy az adójóváírást az alacsony jövedelemkategóriában lévő adózók élvezték, a szuperbruttót pedig a magasabb fizetésűek, ezért aki a minimálbér és körülbelül bruttó 213 ezer forint között keresett, 2012-ben biztos, hogy rosszabbul fog járni, függetlenül attól, hogy van-e gyermeke, vagy sem - magyarázta a szakértő.

Egyedül az jár jól 2012. január 1-jétől - folytatta -, aki bruttó 213 ezer forint felett keres, és két gyereke van

Kalocsai Zsolt elmondta: jövőre szélesedik a munkaadói egészségügyi járulék alapja. A járulék alapja a munkabér lesz, de a munkaadó köteles legalább a minimálbér 1,5-szerese után megfizetni azt.

Azt, hogy pontosan kit hogyan érintenek a változások, megtudhatja, ha ide kattint.
Hanganyag: Kaputa Júlia

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése