2011. szeptember 28., szerda

Sötét jövőt jósol Magyarországnak a GKI

Mi  lesz  a   jövőnkkel ? 5-6%-os  gazdasági  növekedés  volt  igérve' A  legújabb  ígéret  csak  1,5%.Mi  történt?Ez  a Matolcsy  csomag?

 Az intézet szerint a magyar gazdaság helyzete rosszabb, mint kormányváltáskor.
Rontotta GDP előrejelzését a GKI Gazdaságkutató Zrt., amely az idén csak 1,5 százalékos gazdasági bővüléssel számol, jövőre pedig a GDP 1 százalékos csökkenését prognosztizálja - derül ki a gazdaságkutató szerdán ismertetett prognózisának írásos anyagából.
A magyar gazdaság helyzete ma rosszabb, mint a kormányváltáskor volt, nem jók az irányok, zsákutcába kerülhet az ország - fejtette ki Vértes András, a GKI Zrt. elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Hozzátette, ugyan a világgazdasági és európai helyzet is romlott, de a magyar gazdaság sokkal inkább a kiszámíthatatlan, a jogbiztonságot csökkentő, populista, alapvető jogokat sértő gazdaságpolitika miatt került ilyen helyzetbe, és ez elriasztja a befektetőket.
A GKI megjegyzi azt is: amennyiben a devizahitelesek kedvezményes végtörlesztése rendkívül kiterjedté válik, a bankok hatalmas vesztségei miatt radikálisan szűkíthetik tevékenységüket, az ország kockázati megítélése pedig drámaian romolhat és ekkor az előre jelzettnél is kedvezőtlenebb gazdasági pályára sodródhat.
Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése