2011. szeptember 11., vasárnap

Új Világrend lesz Magyarországon '

A  Fidesz  eldöntötte ' Új  Világrend  lesz  Magyarországon ' A  Jólét  Rendje  lesz ' Végre  a  magyarok  jól  fognak  élni ' Orbán  Viktor  és  a  Fidesz  vezeti  Magyarországot  az  Új  Rendbe ' Még  ebben  az  évben  ki  lesz  jelölve  az  irány.Ne  feledjék  el,hogy  ezt  szavazták  meg  a magyarok  2010-ben.Orbán  Viktor  és  a  Fidesz-KDNP  teljhatalmat  kapott ' De  hálásak  lesznek  a  magyarok  ezért ?Orbán  Viktor  éjjel  nappal  ezért  dolgozott  szinte  megszakítás  nélkül  ebben  az  évben.Nem  ment  szabadságra  sem.Mert  Új  Rend  lesz  Magyarországon.A  világválság  Hegyeshalomnál  megáll ' Mert  a  magyarok  legyőzik   a világválságot  és  nem  engedik  be' De  miben  döntöttek  három  nap  alatt ?Érdemes  lesz  elolvasni  a  beszámolót '


                           Mindenben döntött a Fidesz: teljesen új világ jön
A háromnapos Fidesz-frakcióülésen megállapodtak az új választási rendszer alapjairól: lesz szavazati joga a határon túliaknak, lesz nemzetiségi képviselet, a listások rovására nőni fog az egyéni képviselői helyek száma. Döntöttek az iskolák és az egészségügyi intézmények államosításáról is. Az új választási törvény teljesen felboríthatja a mostani stratégiákat.








A mostani tervek szerint vegyes rendszer lesz, 90-110 egyéni képviselővel, és 90-100 listán betölthető hellyel. A frakcióülésen arról is döntés született, hogy államosítják az iskolákat, valamint hogy az új egészségügyi és oktatási törvényt már két héten belül a parlament elé terjesztik. Lázár János azzal indokolta az iskola-államosítás szükségességét, hogy a magyar oktatáspolitikai egy kudarctörténet, és hiába születnek központilag ezzel ellentétes oktatáspolitikai döntések, ha azokat aztán nem tudja az önkormányzatokkal betartatni a kormányzat.

A frakció abban is állást foglalt, hogy Magyarországon a jövőben állami feladat lesz a fekvő- és a járóbeteg-ellátás. "Koncentrált, jól fegyelmezett, partikuláris érdekeken kívüli irányítás kell az egészségügyben" - összegezte a kormánypárti frakciók álláspontját Lázár János.

Áder János júliusban ismertetett terveihez képest koncepcionálisan a legnagyobb változás, hogy az új választási rendszer mégiscsak tartalmaz majd - egy részleteiben még nem ismert - kompenzációs elemet - kommentálta az eddig ismertté vált változtatásokat Bíró Nagy András a Policy Solutions igazgatója.

Szerinte ezáltal némileg arányosabbá válhat az alapvetően többségi elv felé elmozduló vegyes rendszer, de a fő jellemzője változatlan marad: az egyéni mandátumokat tömegesen nyerni képes politikai blokkoknak kedvez.

"Miután jelenleg egyedül a Fidesz-KDNP szövetség tekinthető ilyen szereplőnek, az új rendszer azt jelentheti, hogy az ellenzéki pártok - reálisan nézve az MSZP és az LMP -választási együttműködése nélkül szinte nincs is esély leváltani a Fideszt. Ráadásul, miután a választás csak egyfordulós lesz, az ellenzéki pártoknak már előzetesen meg kell állapodniuk a közös jelöltekről, hiszen megszűnik a két forduló közötti visszalépési lehetőségekkel való taktikázás lehetősége" - fogalmazott az igazgató, aki szerint az új rendszer egymáshoz kényszeríti az MSZP-t és az LMP-t. Az ellenzéki stratégia tehát vélhetően az együttműködés leghatékonyabb formáinak megtalálásáról szól majd.

Bíró Nagy András a határon túliak szavazati jogával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy - a Medián felmérése szerint - a választójog kiterjesztése jóval kevésbé népszerű javaslat, mint amilyen a kettős állampolgárság megadása volt. "Míg utóbbit a választók többsége támogatja, a határon túliak választójogát 77 százalék elutasítja, köztük a fideszesek és a jobbikosok többsége is. A határon túliak preferenciáiról nem készült az utóbbi időben átfogó felmérés, de általános vélemény, hogy a Fidesz mellett a Jobbik is jó pár helyen erősen labdába rúghat" - mondta.

A Policy Solutions igazgatója szerint a Fidesz hajdúszoboszlói ülése azt a célt szolgálta, hogy a kormány még a parlamenti ülésszak kezdete előtt rendezni tudja a potenciális vitás pontok nagy részét, és azok ne ősszel, a nyilvánosság előtt robbanjanak.

A hírek szerint - még ha voltak is éles viták - végül a legtöbb kérdésben sikerült Orbán Viktornak egyértelmű támogatást szereznie javaslatai mögé, még a legnagyobb hullámokat kavaró önkormányzati ügyek java részében is. A párton belüli feszültségek előzetes kezelésének további eszköze, hogy a Fidesz vezetése egyenként leül és vonzó továbblépési lehetőségeket kínál azoknak a képviselőknek, akik vélhetően már nem férnek be a következő, 200 fős parlamentbe. Ezek az elővigyázatossági intézkedések elegendőek lehetnek ahhoz, hogy a Fidesz egysége az őszi kétharmados menetelés során is megmaradjon - fejtegette Bíró Nagy András.

Komoly feladat előtt az ellenzék

A Policy Solutions igazgatója szerint az ellenzéki pártok ősszel azt tűzhetik ki célul, hogy a kormány kezdeményezéseinek kritikái mellett egy alternatív jövőképet kínáljanak a választóknak. A többkulcsos adózás és a munka világát illetően már most egyetértés látszik kialakulni az ellenzéki pártok között, a Fidesz kétharmados törvényeinek vitája pedig még több olyan ügyet a felszínre hozhat, amelyben lehetséges hosszú távú együttműködés az MSZP és az LMP között, annak ellenére, hogy jelenleg még mindkét szereplő érdeke az, hogy magában minél erőteljesebben tudjon megjelenni. A Parlamenten kívül érdemes lesz odafigyelni a szakszervezeti aktivitásra, több nagy tüntetés is felhívhatja a közvélemény figyelmét a kormány kritikus intézkedéseire - mondta.



nepszava.hu
Csak így lehetünk sikeresek egy új világrendben (+videó) A miniszterelnök szerint a kormány tovább fog menni az államadósság csökkentésének útján; Magyarországnak egy új világrendben kell sikeresnek lennie a válság után, ehhez az ország kiszolgáltatottságát okozó államadósságot kell csökkenteni – mondta a miniszterelnök szóvivője szombaton újságíróknak Kötcsén.



  Videók:
Tekintse meg a hírTV beszámolóját!
Teljes  cikk : http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=397386

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése