2012. november 29., csütörtök

Zsidógyűlölet már az utcán is?

Gyöngyösi Márton Jobbikos képviselő túllőtt a célon,mert nagy botrány lett a parlamenti felszólalásából.Már bánja is a képviselő úr és megpróbálta megmagyarázni,de neki esetleg a Jobbikos és részben Fideszes képviselők hittek.A gyűlöletbeszéd már az utcán is megjelent.Az egyik példa a Népszavában olvasható: 
Miért nem viseli a sárga csillagot? - tette fel a kérdést valaki a békési piacon a város egyetlen, közismerten zsidó származású polgárának, aki éppen krumplit vásárolt. A hetven éve nem hallott kérdés 190 kilométerrel messzebb és egy nappal azután hangzott el, hogy hétfőn Budapesten a jobbikos Gyöngyösi Márton a Magyarország számára "nemzetbiztonsági kockázatot" jelentő zsidó származású képviselők és kormánytagok összeírását sürgette az Országgyűlésben. Az alig húszezer lakosú Békésen élő Pappné Abonyi Margit meglepődött a kérdésen, de megrökönyödésére csak az volt a válasz: "miért, ha a parlamentben lehet zsidózni, akkor itt Békésen is lehet." Az idős asszony, aki maga is holokauszt-túlélő - másfél évesen zárták gettóba az édesanyjával - lapunknak azt mondta, nem sokkal később másvalaki is megkérdezte őt a piacon: hol a csillag a kabátjáról és azt is hozzátette, "miért rontja itt a levegőt, miért nem megy el az országból". 
Még az a jó,hogy nincs zsidó-verés és zsidó-törvény ismét.Mi lesz ezután? Orbán Viktor miért hallgat?Ő biztonságban van,mert nem kerülhet fel a Gyöngyösi listára.De ki tudja ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése