2012. november 24., szombat

Gyászhír a Dallas rajongóknak: Meghalt Larry Hagman

Gyászhír a Dallas rajongóknak: Meghalt Larry Hagman - jelentette az MTI.Sajnos az új Dallas sorozat jövőre az egyik legnépszerűbb színésze nélkül fog folytatódni.81 éves volt :
Larry Hagman péntek délután halt meg egy dallasi kórházban, családja körében, rosszindulató daganatos megbetegedés okozta szövődmények következtében - közölte a Dallas Morning News című lap a színész családjára hivatkozva. Torokrákja volt, de a 90-es években májrákban és májzsugorodásban is szenvedett, ami évtizedekig húzódó alkoholizmusának következménye volt. 1995-ben májátültetésen esett át, 2003-ban új májának egy részét eltávolították.
    Az egész világot meghódító nyolcvanas évekbeli Dallas sorozat rakétaként röpítette Hagmant a népszerűség csúcsára, amely csak a Beatles vagy Muhammad Ali ismertségével vethető össze. A Dallas volt a világ legnézettebb tévésorozata, 57 országban mintegy 300 millióan látták.
    A TNT tévécsatorna megrendelésére tavaly októbertól idén év elejéig a Dallas újabb tíz epizódját forgatták, amelyben Jockey szerepét ismét Hagman, öccsét, Bobbyt megint Patrick Duffy alakítja, és Linda Gray is feltűnik Jockey volt feleségeként. A szereposztásban szóhoz jutottak a legifjabb Ewing-generáció tagjai.
    Hagman tavaly hozta nyilvánosságra, hogy rákban szenved. Ennek ellenére elvállalta és eljátszottak élete legnagyobb szerepének folytatását. Magánéletében azonban egészen másmilyen volt, mint a visszataszító filmbeli olajbáró. Barátai melegszívű és jókedélyű emberként írják le, aki az olajban sem hitt: környezetvédőként a napenergia mellett kardoskodott.

Forrás : MTI

Jockey Ewingot alakítva lett világhíres a Dallas amerikai sorozatban.Hogyan lett színész?
Larry Hagman a Texas állam béli Fort Worth városban született 1931-ben Mary Martin színésznő és az ügyvédként dolgozó Ben Hagman gyermekeként. Amikor a szülei elváltak Los Angelesbe költözött nagymamájához. Nagymamája halála után, 12 éves korában visszaköltözött az édesanyjához, aki időközben újraházasodott és sikeres Broadway sztár lett. Ennek hatására Hagman úgy döntött, kipróbálja magát a színjátszás terén, először színházi, majd televíziós szerepekben bizonyított.  Forrás : www.rtlklub.hu
A kegyetlen és korrupt milliomost alakítva nyerte el a nézők utálatát és szeretetét.A Dallas lett a minden idők legnézettebb amerikai sorozata.350 millióan nézték azt a részt amelyben meghalt.2 Emmy  és 4 Golden Globe dijra jelölték.Több világhírű színésszel játszott.Köztudott volt a betegsége. Forrás : www.rtlklub.hu 

Néhány adat az életéről :
LarryHagman05Feb2006.jpg 
Larry Hagman színházi színészként kezdte karrierjét, később filmszerepekre szerződött. Első híres szerepét az 1965 és 1970 között futott Jeannie, a háziszellem (I Dream of Jeannie) című filmsorozatban kapta, melyben egy űrhajóst alakított. Világhírűvé a Dallas című sorozat főgonoszaként vált.
Feleségével, a svéd származású divattervező Maj Axelsonnal 1954 óta él házasságban, két gyermekük született.
Alkoholizmusa miatt 1995-ben májátültetésen esett át, 2003-ban új májának egy részét eltávolították. 2002-ben magánprogram keretében Budapesten járt, ahol ellátogatott a Hungarotransplant központjába.
Larry Hagman támogatja a napenergia mint megújuló erőforrás hasznosítását, környezetvédőként is tevékenykedik.
Az 1980-as években magánvagyonából befektetett az olajszakmába, de milliókat vesztett vele.
Forrás : hu.wikipedia.org
Több információ angol nyelven : en.wikipedia.org
Sajnos Larry Hagman nélkül fog folytatódni jövőre a Dallas amerikai sorozat.Ő sem halhatatlan.Nézze meg az utolsó tíz részt Larry Hagmannel itt '
 
Nyugodjék békében'
 

1 megjegyzés:

  1. Meglepett és megdöbbentett, hogy elhunyt Mr Hegman, a jó öreg Jockey! Imádtam az öreget! Nagyszerű embert és nagyszerű színészt vesztett el a világ. Nagyon sajnálom, hogy nem találozhattam vele élőben nagyon szeretem volna.
    Részvétem a családjának, szeretteinek! Nyugodjon békében!

    VálaszTörlés