2012. november 18., vasárnap

Semjén: Nem adhatjuk át a teret a kereszténység ellenségeinek

Semjén Zsolt nyilatkozott a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság műsorban,mely vasárnap reggel hangzott el.Este már plágium gyanúval hozta hírbe a HVG.Csütörtökön fennkölt magas szintű beszédet mondott Semjén. Mit nyilatkozott?

Érvényes a tanítás, hogy ha megütik a jobb orcádat, tartsd oda a másikat is, de ez nem jelenti azt, hogy a keresztényeknek hülyéknek kellene lenniük - mondta Semjén Zsolt.
Tudunk-e együtt haladni az úton azokkal, akik nem osztoznak hitünkben, de tiszta szívvel keresik az igazságot? Erről is beszéltek a Keresztény politika a világiasított Európában című nemzetközi konferencia résztvevői csütörtökön a Parlamentben. Itt mondták el gondolataikat a Vasárnapi Újságnak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Rétvári Bence és Hölvényi György államtitkárok.
„Mindenekelőtt Szent István koronája előtt hajtok fejet, nagymértékben megköszönve a magyar nép több évszázados hitét” – mondta Christof Schönborn bíboros, bécsi érsek, amikor csütörtökön Budapesten a Magyarország melletti határozott kiállásért és Európa keresztény gyökereinek következetes védelméért a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét vehette át Orbán Viktor magyar kormányfőtől. A bíboros ezután részt vett azon a Parlamentben tartott konferencián, amelyet a magyar Országgyűlés katolikus és protestáns képviselői rendeztek. A tanácskozáson idézték Robert Schuman egykori francia külügyminisztert, aki szerint az európai demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

Teljes cikk : www.hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése