2012. november 18., vasárnap

Együttműködésről tárgyal a Yahoo! és a Facebook

Az MTI oldalán azt olvashatjuk ,hogy Marissa Mayer, a Yahoo! vezérigazgatója és Sheryl Sandberg a Facebook ügyvezető igazgatója értesülések szerint a két cég együttműködésének lehetőségeiről tárgyalt.Ez nem meglepő,mert már a két cég együttműködött több eseteben. Miről tárgyaltak?Az MTI ezt irja :
Egy, a Yahoo!-val létrehozott együttműködéssel a Facebook nagy lépést tehetne előre saját kereső szolgáltatása megindításához, miközben megőrizné a  felhasználói életében játszott fontos szerepét, ami lehetővé tenné számára a reklámok még pontosabban célzott közvetítését. Az eredetileg kereső szolgáltatásával piacra lépett, de azóta a Google által háttérbe szorított Yahoo! pedig a Facebook egymilliárdos ügyfélköréből profitálhatna.
    Marissa Mayer és Sheryl Sandberg egyaránt a Google egykori alkalmazottai. A Facebook-Yahoo! együttműködés azonban nemcsak a Google piacvezető pozícióját veszélyezteti, hanem Microsoft-Yahoo! együttműködés folytatását is kétségessé teszi. A két vállalat 2009-es megállapodása óta a Microsoft Bing keresőmotorja dolgozik a Yahoo! kereső szolgáltatásának, a Yahoo! pedig hirdetési szolgáltatások értékesítésére összpontosítja erőfeszítéseit.
    Az internetes keresőmotorok annál hatékonyabbak minél többen használják. Az internetes kereső szolgáltatásokat 66 százalékban a Google uralja, a Bing részesedése pedig 16 százalék. A Yahoo! számára tehát szinte reménytelen lenne a visszatérés az élvonalba egy másik népszerű szolgáltatás támogatása nélkül.
Forrás : MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése