2012. november 9., péntek

Varga Mihály: Fényévekre vagyunk a 2010-es helyzettől

Varga Mihály egyike azoknak akik értik a dolgukat vagyis jó gazdasági szakemberek között van.Varga Mihályt kinevezték az IMF-el tárgyalást vezetőnek.Eddig becsülettel és jó érzékkel védte a kormány érdekeit.A legnagyobb baj,hogy az IMF nem akarja a megállapodást a magyar kormánnyal.Orbán Viktor és a kormány már egy éve várja az IMF-et,de azok nem jönnek.Nyilatkozott az M1 Az Este műsorban. Az hogy fényévekre vagyunk a 2012-es helyzettől nem értek egyet Varga Mihállyal.Mennyi egy fényév?Hol van a 7%-os gazdasági növekedés? Több kérdésem nincs,de tiszteletbe tartom Varga Mihály véleményét.Csak azt sajnálhatom,hogy nem Varga Mihály, hanem Matolcsy.Nézzék meg itt vagy Varga Mihály videókban.

Elfogadja az Európai Bizottság, hogy jövőre 3 százalék alá kerül a költségvetési hiány, de az unió pénzügyi biztosa szerint elképzelhető, hogy 2014-re ismét magasabb lesz a deficit. Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szerint a nemrégiben elfogadott takarékossági intézkedések az adóbevételek növelésére irányulnak, és a növekedés nem teremti meg a kiadások növelésének költségvetési hátterét. A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság országjelentése azt mutatja, hogy sikeres a magyar gazdaság megújításának több, nem ortodox eszközt is tartalmazó modellje.
Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter Az Estében elmondta, hogy két tárgyalópartnerünk van, az IMF és az EU. Az Európai Bizottság is ott ül a tárgyalóasztalnál, s most azt állapította meg, hogy idén és jövőre is 3 százalék alatt lesz a hiány Magyarországon. Varga Mihály szerint ez „fényévekre van attól a helyzettől, amit 2010-ben örököltünk".
Tovább www.hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése