2012. november 4., vasárnap

Miért tiltakoznak a Békemenet szervezői?

A Békemenet szervezői tiltakoznak a "hamis" híradások ellen. Ezek a "hamis" híradások kevesebb számú résztvevőről számolt be mint 400 ezer.A Belügyminisztérium szerint 400.000 -en voltak a Békemeneten.Ezt a számot próbálták kevesebbnek bemutatni vagy eltorzítva közölni.
Tiltakoznak a Békemenet szervezői az ellen, hogy több külföldi sajtóorgánum "hamis híreket és eltorzított számadatokat" közölt az október 23-i felvonulásukról.
    A Békemenet szervezői pénteken azt közölték az MTI-vel, hogy csaknem négyszázezer ember gyűlt össze a Kossuth téren és mellékutcáiban az állami rendezvényen, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet.
Forrás : MTI 
A kérdés az,hogy mennyi ember férhet el a Kossuth téren és a környékén.Elméletileg kb. 500 ezren férhetnek el.Az már biztos,hogy nem kétmillió ahogy azt a Fidesz állította 2002-ben.
A fenti adatok alapján kerekítve 130 ezer négyzetméteres területen vonulhatnak fel ma a tüntetők. A maximális helyet kihasználva használt négyes szorzóval  számolva ez összesen 520 ezer ember.
A számítást itt olvashatja '
Forrás : hvg.hu
Fotó: Google maps             

Mennyien voltak 1948 március 15-én ? A videót itt megnézheti '





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése